Medya
25 Oca 2014 13:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Akın İpek neden hedefte? Bugün yazarı patronu aleyhindeki yayınları yorumladı!

Bugün yazarı Tarık Toros, başta Sabah Grubu olmak üzere AKP medyasını topa tuttuğu yazısında patronu Akın İpek aleyhindeki yayınları yorumladı..

AKP ile cemaat arasındaki savaşın medya ayağında ilginç bir polemik yaşanıyor. Sabah Grubu'nun İpek Medya Grubu'nun patronu Akıp İpek aleyhindeki yayınlara Bugün gazetesi yazarı Tarık Toros'ton sert bir tepki geldi. Toros, patronu olan Akın İpek ailesine övgüler dizdiği yazısında "karşı taraf" medyasının yayınlarını sorguladı.

İNSAN İÇİNE ÇIKAMAYACAKLAR

Sabah Grubu'nun Akın İpek'e yönelttiği suçlamaların sebebini sorgulayan Tarık Toros grup olarak dershane tartışmasından itibaren hedef haline geldikilerini yazdı. İpek ailesinin ve grubun "kara propaganda" ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Toros AKP medyasına ağır suçlamalar yöneltti. Toros "Bu süreci, 28 Şubat'la kıyaslayan var. Çok doğru değil bu. 28 Şubatçılar halen göz önünde ne yazık ki... Fakat bunların yarın insan içine çıkacak hali kalmayacak." dedi.

İşte Toros'un yazısındaki ilgili bölüm:

Akın İpek neden hedef?

Akın İpek ve medyası, dershanelerin kapatılmasını öngören hükümet taslağından bu  yana hedef gösteriliyor. Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları ile de yıpratma kampanyası başladı.

Esasen, gelişmelere hükümet zaviyesinden bakmayan herkes hedef oldu, hain ilan edildi, "paralel" diye suçlandı, suçlanıyor.

Hükümete yakın medya da İktidar neyi ve kimi işaret ederse, o hedefte patlıyor. Elle tutulur hiçbir veri olmayınca, bir merkezde pişirilen yalan yanlış haberler, gazetelere taksim edilerek karalama başlıyor.

Başbakan'ın dilinden düşürmediği kara propagandanın dik alasını bu medya yapıyor, asparagas, üfürme, zorlama ve kendi içinde yığınla tenakuzu barındırır biçimde.

Dönelim, çiftlik haberindeki gazetecilik ihlallerine...

Gerçi ortada "gazetecilik" olmadığı için basın etiği konuşmanın bir anlamı yok ama... Yine de okuyucu bilsin.

Çiftlik inşaatını araştırmışsınız. Belediyeye sormuşsunuz, üzerinde helikopter dolaştırmışsınız, uydurduğunuz iddiaları sıralamışsınız... Konunun tarafı olarak Koza İpek Holding'e de bunu sormanız gerekmiyor muydu? *Oradan iki satır açıklama alıp habere koymalı değil miydiniz?

Hoş, yalanlamaya rağmen haberi sürdüren sakat gazetecilik anlayışının, niyetinin bu olmadığı ortada.

Güdümlü medya düzeni...

'Yandaş medya'nın özellikle son bir aylık performansı, iletişim fakültelerinde okutulacak ibretlik niteliğinde.

Devlet ve medyası eliyle, batırılmaya çalışılan şirketler, bankalar... İtibarsızlaştırma operasyonu... İstihbarat oyunları... Andıçlanan isimler... Geriye doğru tüm çuvallamaların sebebi olarak gösterilen "paralel yapı" yalanı, vesaire...

Bu süreci, 28 Şubat'la kıyaslayan var. Çok doğru değil bu.

28 Şubatçılar halen göz önünde ne yazık ki... Fakat bunların yarın insan içine çıkacak hali kalmayacak.

SABAH'IN "GÜLEN SARAY" İDDİASI
Sabah ve Takvim gazeteleri, bünyesinde Kanaltürk, Bugün gazetesi ve Bugün TV'yi barındıran İpek Grubu'nun patronu Akın İpek'in Ankara'da inşaa ettirdiği yapının "Fethullah Gülen'in yaşayacağı saray" olduğunu iddia eden yayınlar yapmıştı. Akın İpek ise yaptığı açıklamada iddiayı yalanlamış sözkonusu konutun annesi için yapıldığını söylemişti.