Gündem
21 Mayıs 2015 14:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Akıllı telefondan bıkanlar için 'akıl'sız telefon ürettiler

Akıllı telefonlardan sıkıldıysanız bu telefon tam size göre. Bu telefon sadece arama yapıyor ve saati gösteriyor.

Akıllı telefonlardan bıkanlar için akılsız telefon üretiliyor. Bu telefon sadece arama yapıyor ve saati gösteriyor. O kadar sade ve küçük ki, cüzdanda bile taşınabiliyor.

Akıllı telefonlar artık günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Sokağa çıktığımızda yalnızca telefonuyla ilgilenen ve yolda yürürken bile telefonla uğraşan insanlarla sıkça karşılaşıyoruz.  Bunun en büyük sebebi ise akıllı telefonların ihtiyacımız olan her bilgiye ulaşmamızı, oyun oynamamızı ve arkadaşlarımızla iletişim halinde olmamızı sağlaması.  Peki tüm bunları yapamıyor olsaydık günümüz daha dolu dolu geçmez miydi? Günümüzün daha verimli geçmesini sağlamayı amaçlayan Light; telefonu eski, basit günlerine geri döndürerek bunu gerçekleştirmek istiyor.



Light Phone adından da anlaşılacağı üzere üzerinde yalnızca ışıklarla numara girişi yapmamıza olanak veren mini bir telefon. Yalnızca saati gösteren ve telefon görüşmesi yapmayı mümkün hale getiren telefonda bunlar dışında hiçbir özellik yer almıyor. Kredi kartı büyüklüğünde olan cihaz cüzdanda bile rahatlıkla taşınıyor. Var olan akıllı telefonunuzla bağlantılı çalışan ve aramaları yönlendiren Light Phone, akıllı telefonunuzun şarjı bitse bile dahili SIM kartı ile birlikte 500 dakika konuşma süresi vadediyor. Geliştirici Joe Hollier, ulaşılamaz olmanın insanları mutlu ettiğini ve özgür hissettirdiğini dile getiriyor. Devamlı olarak mesajlara cevap vermek zorunda olmamanın da daha huzurlu hale getirdiğini ifade ediyor. Çok fazla özelliğe sahip olmamasını avantaja çeviren cihaz, tek şarj ile 20 gün kullanılabiliyor.

Binlerce lira verilerek alınan akıllı telefonları bir kenara atarak “akılsız” bir cihaza geri dönüş yapmak ne kadar mantıklı bilinmez ancak eğer gerçekten de telefonunuza aşırı derecede bağlıysanız Light Phone iyi bir çözüm gibi görünüyor. Kickstarter‘da kendisine 200 bin dolar gibi büyük bir hedef belirleyen ve kampanya sonuna günler kala 25 bin dolardan fazla toplamayı başaran Light Phone 100 dolara satın alınabiliyor. Cihazın kullanıcılara teslim edileceği tarihin ise 2016‘nın mayıs ayı olduğu belirtiliyor.