Gündem
16 Eki 2014 14:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Akil insanlar Öcalan'a gidiyor

Yeniden biraraya gelen Akil İnsan'lardan Muhsin Kızılkaya, heyet olarak Abdullah Öcalan ile görüşmek başvuru yapacaklarını açıkladı.

Çözüm sürecini topluma anlatmak ve nabız yoklamak için kurulan Akil İnsanlarKomisyonu üyesi 26 aydın sanatçı ve gazeteci tırmanan gerilim nedeniyle tekrar biraraya geldi. Yeniden toplanan Akil İnsan'lardan Muhsin Kızılkaya ne yapmak istediklerini Habertürk ekranlarında anlattı.

Kobani eylemleri ile ortaya çıkan tablodan dolayı harekete geçtiklerini kaydeden Kızılkaya PKK'nın silahlı mücadele uyarısı için "Kobani'de kıytırık bir örgütle başedemiyorsun bu devleti mi silahla yeneceksin" diye sordu. Barışın artık hiç olmadığı kadar yakın olduğu ve tarafların bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini belirten Kızılkaya Abdullah Öcalan'dan Tayyip Erdoğan'a çok sayıda kişi ve kurum ile görüşmek istediklerini açıkladı.

"63 AKİLDEN SADECE 30 KİŞİYE ÇAĞRI YAPILDI"

Medyada çıkan bir haber var. 60 akil insandan 24'ü toplandı denildi. Ama öyle değil. Can Peker ve Oral Çalışlar'ın çağrısı üzerine 24 kişi toplandı. 6 kişi de mazaret bildirerek işleri olduğu için katılmadı. Yani 30 kişiye çağrı yapıldı.

"ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞMEK İÇİN BAŞVURU YAPIYORUZ"

Yarın Adalet Bakanlığı'na Abdullah Öcalan ile görüşmek için resmi başvuru yapacağız. Aramızdan 5 gazetecinin gitmesine karar verdik ama kimler olduğunu henüz görüşmedik. Yani İmralı'ya gidecek gazeteciler belli değil. Bir de kendi içimizde bir komisyon kurarak Cumhurbaşkanı, Başbakan, CHP, MHP, HDP, Hüda Par ve meclis dışındaki siyasi partiler ile görüşmek için başvuru yapacağız. STK'lar ile gücümüzü birleştirmeyi düşünüyoruz.

"MEHMET ÖCALAN NE ZAMAN İMRALI'YA GİTSE OLAYLAR ÇIKIYOR"

Mehmet Öcalan ne zaman İmralı'ya gitse başımız belaya giriyor. Ya Abdullah Öcalan'ın söylediklerini anlamıyor ya da kardeşiyle bir sorunu var. Yine İmralı'dan dönünce "süreç bitmiştir" gibi şeyler söyledi ve olaylar başladı. Abdullah Öcalan yazılı olarak müdahale edince ortalık duruldu. Çok açık ki bu işler Mehmet Öcalan ile olacak işler değil.

"ÖCALAN'IN ŞARTLARI VE KONUMU ACİLEN DEĞİŞMELİ"

Öcalan artık mesajlarını direk versin. Aracılar olmasın. Öcalan sesiyle kitlesine yapmayın dediğinde yapmıyorlarsa bunu kullanalım. Öcalan'ın konumu ve şartları açısından yapılabileceklerin bir an önce yapılması gerekiyor. Erdoğan bu politikada ısrar ederse toplum onu minnetle anacak. Öcalan da diğerleri de hakeza.

"BARIŞA HİÇ BU KADAR YAKLAŞMADIK"

Bu çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konu. Kendi işlerimiz kariyerlerimizi bir yana bırakıp bir şeyler yapmamız gerekiyor çünkü insanlar hayatını kaybediyoruz. Kobani diyoruz ama bir benzerini bir kendi içimizde yaşadık. Bazı olayların önüne geçmek hiç kimsenin elinden gelmeyebilir. Biz hiç bir zaman barışa bu kadar yaklaşmadık. Büyük mesafe alındı. Dil, yasal düzenlemeler açısından barışa çok yaklaştık. Bunu heba etmeyelim. Bir daha bu fırsatı bulamayabiliriz. Herkes elinden ne geliyorsa "yaşasın hayat" sloganıyla yapabilmelidir.