Televizyon
20 Eki 2020 14:26 Son Güncelleme: 20 Eki 2020 14:45

Akif “Deki” Bekir Coşkun’un ardından ne dedi?

Türk basınının duayen ismi Bekir Coşkun’un vefatının ardından başbakan olduğu dönemde Erdoğan’ın sözcülüğünü yapan Akif Beki de konuştu. Coşkun, Akif Beki’ye “Akif Deki” lakabını takmıştı.

KRT’de Akif Beki, Yavuz Oğhan ve İnan Demirel’in katılımıyla yayınlanan Sen Ne Dersin’de Bekir Coşkun’un vefatı konuşuldu. Erdoğan’ın başbakan olduğu dönemde basın sözcülüğünü yapan Akif Beki, Bekir Coşkun’un o dönem kendisine “Akif Deki” lakabını taktığını hatırlattı. Beki, “Bekir Coşkun ile çok keskin biçimde ayrıldığım görüşleri vardı ama kaleminden lezzet aldığım bir yazardı” dedi.

Coşkun’un kendisine lakap taktığını söyleyen Beki “Başbakan ne dememi diyorsa ben onu diyorum anlamında Akif Deki diye bir lakap takmıştı. Ben gülerek okumuştum o yazısını, hiddetlendiğim kızdığım bir yazı değildi. Radikal’e yazar olarak geldiğimde de bununla eğlendim. Şahsımın, alter egomun adını “Bay Deki” koydum" dedi.

Bekir Coşkun 22 Aralık 2005’te Hürriyet’te yayınlanan “Peki, Başbakan ne dedi?” başlıklı yazısında şu ifadelere yer vermişti:

Anladığım kadarıyla Başbakan’ın söylediklerini düzeltmek için özel bir tim var. Bu tim Başbakan daha konuşurken, söylediklerinin nasıl düzeltileceğini düşünüyor.

Bu timin en önemli ismi Akif Beki diyorlar.

Düzeltme görevi genelde Akif Beki’ye düşüyor.

Başbakan daha ağzını açar açmaz, muhtemelen düzeltme timi Akif Beki’ye "Koş..." diyordur:

"Koş... Medyaya de ki..."

Akif Beki, böylece Akif Deki oluyor.

Diyelim ki Başbakan konuştu...

Düzeltme timinde bir koşuşturmadır başlıyor.

Uzmanlar danışmanlara, danışmanlar başdanışmana, başdanışman müsteşara, müsteşar bakana...

Bakanlar "Nasıl düzelteceğiz?" diye Başbakan’a koşuyorlardır.

Başbakan kimseye koşamadığı için, onu durduğu yerde zıplarken buluyorlardır.

Ve sonunda medyayı çağırıp da Başbakan’ın sözünü düzeltme görevi Akif Deki’ye veriliyordur:

"Akif, de ki..."