Medya
10 Mayıs 2012 12:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:38

AKİF BEKİ'NİN MEDYA GRUP BAŞKANI OLMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORLAR…

Milliyet ve Vatan'daki operasyon ihtimali hangi gazetelerde heyecan yarattı. Medyaradar'ın usta yazarı KESKİN KALEM gelişmeleri yorumladı...

Demirören’in sahip olduğu Milliyet ve Vatan’ın başına birkaç gün içinde Başbakan Erdoğan’ın eski Basın Danışmanı, Radikal yazarı Akif Beki’nin getirileceği iddiası; sadece bu gazetelerde değil, grupla hiç ilişkisi olmayan bazı gazetelerde de heyecanlı bir bekleyiş yarattı.

Bu gazeteler muhalif çizgide yapan Sözcü, Cumhuriyet, Aydınlık ve kısa bir süre önce kurulan Yurt gazeteleri.

Çünkü Akif Beki’nin, Milliyet’in ve Vatan’ın başına geçmesi demek, yazıları büyük ilgi gören bazı yazarların öyle ya da böyle gazetesiz kalması anlamına gelecek. Ya Beki operasyonuna tepki gösterip gazetelerinden istifa edecekler ya da Akif Beki tarafından gönderilecekler…

Bu ise doğal olarak Milliyet ve Vatan’ın muhalif kimliklerini kaybetmesi anlamına gelecek ve ciddi bir okur kaybına yol açacak.

İşte adını verdiğim dört gazete, Demirören’in gazetelerinden kopacak okurları kendilerine bağlamak için tetikte bekliyor.

Yapacakları ilk iş ise normal koşullarda asla transfer edemeyecekleri bazı isimlere yazma olanağı tanıyarak hem prestij hem de tiraj toplamak olacak.

Bildiğiniz gibi özellikle bir süre önce Vatan’dan kopan Mine Kırıkkanat ve Necati Doğru Cumhuriyet ve Sözcü tarafından hemen kadroya dahil edilmişti.

Özellikle Sözcü’nün bu iki gazeteden ayrılacak yazarları toplu halde transfer etmeyi, hepsini birden çıkarmayı planladığı yeni gazetede çalıştırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Sözcü’nün sahibi olan Akbay ailesi, iki gazetenin Demirören-Karacan ortaklığına satılmasından hemen sonra Vatan’ın başyazarı Güngör Mengi ve yazar eşi Ruhat Mengi ile bir araya gelmiş ama maddi konularda anlaşma sağlanamamıştı.

Vatan’ın ve Milliyet’in yazarlarıyla ciddi bir şekilde ilgilenen bir diğer gazete de CHP’li bir milletvekilinin sahip olduğu Yurt Gazetesi.. Gazete yöneticilerinin yayın hayatına başlamadan önce bu gazetelerin yazarlarından bazılarına teklif götürdüğü ancak olumlu yanıt alamadığı da biliniyor. 

Aydınlık sadece birkaç isimle özel olarak ilgilenirken, Cumhuriyet’in düşük ücret politikası yüzünden “bekle gör” taktiği izleyeceği ve gazete bulamayan yazarlara teklif götüreceği söyleniyor.

Peki; Akif Beki’nin iki gazetenin başına geçmesi durumunda gazeteleriyle yollarının ayrılmasına kesin gözüyle bakılan yazarlar kimler?

Onu da Medyaradar farkıyla biz açıklayalım:

Milliyet: Hasan Pulur, Mehmet Tezkan,  Melih Aşık, Aslı Aydıntaşbaş, Can Dündar, Abbas Güçlü, Kadri Gürsel, Doğan Heper,

Vatan: Güngör-Ruhat Mengi, Dilek Önder, Mustafa Mutlu, Selahattin Duman, Zülfü Livaneli, Can Ataklı.

GRUP’TA OPERASYONA İNANAN YOK!

Hemen belirtelim; diğer gazeteler her ne kadar olası bir operasyon için kadrolarına katacakları yazarları seçmeye başlasa da; her iki gazetede de Demirören Grubu’nun milyonlarca dolar harcayarak sahip olduğu gazeteleri asla böyle bir maceraya atmayacağına olan inanç sürüyor.

Yani bu gazetelerin çalışanları ve yazarları, bazı internet sitelerindeki iddiaların bu gazetelerde huzursuzluk yaratmak isteyen birtakım çevreler tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığını ve Demirören’in böyle bir riski asla göze almayacağını düşünüyorlar.

Kimin haklı çıkacağını bekleyip göreceğiz.

Umarız, bu iki gazetede çalışan yüzlerce meslektaşımız için en hayırlısı olur!

KESKİN KALEM