Gündem
04 Haz 2013 14:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

AKİF BEKİ'DEN ŞOK İDDİA! 'AK PARTİLİLER SOKAĞA ÇIKACAK!'

Başbakan "Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50'si var" demişti... İddiaya göre şimdi de onlar sokağa çıkacak...

Başbakan Erdoğan, Taksim'de başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan eylemleri eleştirirken "Gezi'de yaşananlar aşırı uçların olayıdır. Türkiye'de evlerinde zor tuttuğumuz bir yüzde 50 var" demişti.

Dün Fas, Cezayir ve Tunus'a düzenlediği gezi öncesinde düzenlediği basın toplantısında "Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50'si var ve biz onlara diyoruz ki; 'aman sabırlı olun sakın bu oyunlara gelmeyin.'" diyen Erdoğan'ın Afrika gezisi dönüşü, AK Partililerin geniş katılımı ve büyük bir gösteri ile havaalanında karşılanacağı ileri sürüldü.

İddiayı ortaya atan isim bir dönem Başbakan Erdoğan'ın basın sözcülüğünü de yürüten Akif Beki'den geldi. Beki, CNN Türk'te Aslı Aydıntaşbaş ile birlikte sunduğu Karşı Gündem programında "söylemeyecektim ama söyleyeyim" diyerek iddiayı anlatan Beki şunları söyledi:

AK PARTİLİLER SOKAĞA YIĞILACAK

Aslı Aydıntaşbaş: Benim korkum Türkiye'de bundan sonraki aşama AK Partililerin sokağa yığılması. Sokağa yığılmak da derken, Hükümetin çatışmacı bir üslupla yapacağını düşünmüyorum. İzmir'den görüntüler var, Hükümetin böyle bir şeye gerek duyacağını sanmıyorum. Elinde polis gücü var. Neden eli sopalı adamlara ihtiyacı olsun. Ama büyük kitlesel gösteriler filan olacak diye düşünüyorum. Pazar'dan itibaren bunun yapılacağını düşünüyorum.

Akif Beki: Şimdi ben de şunu söyleyeyim.

Aslı Aydıntaşbaş: Bu da siyasi kriz demektir.

Akif Beki: Başbakan aşırı abanma ve nahoş görüntüler çıkan eylemler, küfürler, hakaretler bir ters sonuç üretecek bir reaksiyon doğuracak. Kendi kitlesi de Erdoğan'a sahip çıkmak için kendiliğinden…

SPONTANE BİR EYLEM OLMAYACAK

Aslı Aydıntaşbaş: Kendiliğinden olmayacak da yapacaklar.

Akif Beki: Yok yok, ben söyleyeyim sana ne zaman kendiliğinden olacağını da söyleyeyim. Erdoğan'ın dönüşünde, havaalanına karşılamaya gidecekler. Bunu önleyecek mi yoksa izin verecek mi parti yönetimi buna karar verecek.

TEŞKİLATLARDA BÖYLE BİR HAZIRLIK VAR

Aslı Aydıntaşbaş: Teşkilatlarda böyle bir hazırlık var zaten. Bu spontone bir muhabbet değil. Bir parti organizasyonu olacak. Bunda da bir sakınca  yok ayrıca.

Akif Beki: Adına ne dersen de. Demek istediğim şu, sonuçta Erdoğan'ın da bir kitlesi var. Onların iktidarın hatalarını görmesini sağlamak varken, bu kitleyi, hakaretlerle filan iktidara sahip çıkmasına neden olmak eylemin amacına hizmet etmiyor.