Medya
24 Ara 2014 13:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:00

Akif Beki Cemaat'e seslendi: Sana kim yalan söylüyor şakirt?

Yıldıray Oğur'un "sana yalan söylüyorlar şakirt" yazısının bir benzerini de Hürriyet yazarı Akif Beki yazdı.

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur dün köşesinde "değerli şakirtler, fark etmişsinizdir, maalesef size hâlâ yalan söylüyorlar. "Neden acaba" diye düşünmeye başlamışsınızdır inşallah..." yazmıştı.

Oğur'un yazısındaki soru bugün Hürriyet gazetesinde Akif Beki'nin köşesinde de belirdi.  Sana kim yalan söylüyor şakirt? başlığı ile yazan Beki,  Akif Beki, Tahşiye grubuna kumpas soruşturmasında cemaatin tutarsız bulduğu savunmasını yorumladı.

Akif Beki, Tahşiye grubuna kumpas suçlamasına yanıt veren cemaat medyasını yalancılıkla suçladı. Yazar, Gülen'in operasyonu adı dahil önden haber verdiğine dikkat çekti.

BUGÜN VE ZAMAN'IN HABERLERİ

"Sana kim yalan söylüyor Şakirt?" başlıklı yazısında Beki, Bugün gazetesinin "Tahşiyeciler adında El Kaide bağlantılı bir örgüt gerçekten var, kumpas yok" haberiyle Zaman'ın "Tahşiye operasyonunu hükümet yaptı; Erdoğan, ABD'ye 'El Kaide' diye pazarladı" haberini gündeme getirdi.

GÜLEN'İN ADI DAHİL ÖNDEN HABER VERDİĞİ OPERASYON

Operasyon emrini Emniyet Genel Müdürü Köksal'ın verdiğini, 'El Kaidecileri yakaladık' açıklamasını İstanbul Valisi Güler'in yaptığını söyleyen cemaat medyasına seslenen yazar, "Fethullah Gülen'in, adı dahil önden haber verdiği operasyonu gerçekten valiyle genel müdür planladıysa, Tezgâh olmadığını ispat için bu hummalı uğraş, bu telaş ve taşkınlıklar niye peki? Hükümeti kurtarmak için mi?" diye sordu.

SÜPER KEZZAB (EN YALANCI)

Gülen'in vaazlarında yalanın kafir sözü ve fiili olduğunu söylediğini hatırlatan yazar, daha sonra cemaat üyelerine böyle sesleniyor.

"Gülen in "Hazreti Pir" dediği Said Nursi'ye göre ise yalan, bir kâfir sözüdür.
Ve ancak bir tane doğru, milyonla yalanı yakar. Bir hakikat tanesi, illüzyonun en parlak aldatmacalarını başına yıkar. Basit bir gerçek, muazzam bir kurguyu bozup sırnnı kör gözlere bile ayan eder...

Artık açıldıysa gözün, sana hangi 'süper kezzab' yalan söylüyor ey şakirt, bildin mi?"

Yazının tamamı için tıklayın