Medya
09 Oca 2016 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

Akif Beki Ankara kulislerini yazdı! İşte çılgın seçim projesi!

Akif Beki, bugünkü yazısında Ankara kulislerinde konuşulan çılgın ara seçim senaryosunu gündeme getirdi.

Hürriyet yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başkanlık yolunu açacak senaryoyu köşesine taşıdı.

Ara seçim senaryosuna göre AK Parti, HDP'yi Meclis dışı bırakıp ara seçimle başkanlık için gerekli milletvekili sayısına ulaşmayı hedefliyor.  Muhalefetin karşı çıktığı başkanlık sistemi için akıllara ziyan bir planın devreye sokulacağı iddia ediliyor. Akif Beki, Ankara'da konuşulan senaryoyu bugünkü köşesinde böyle duyurdu:

İŞTE ARA SEÇİM PLANI

"Birkaç HDP’liye dokunularak milletvekilliklerinin düşmesi sağlanacak. Ve arkası çorap söküğü gibi gelecek. Zincirleme reaksiyon şeklinde. Kalan HDP’liler de ayağa kalkacak, protesto ve dayanışma için Meclis’ten çekilecek. Bir hamlede HDP’ye Meclis terk ettirilecek. 28’den fazla koltuk tek seferde boşaltılmış olacak."

Meclis üye tam sayısının yüzde beşinin boşalmasıyla birlikte ara seçime gidilme zorunluluğunun doğduğuna işaret eden yazar, yazısında "Seçim sonucunda da HDP’den arındırılmış, AK Parti’nin başkanlığı geçirebilecek sayıya tek başına ulaştığı, uzlaşma aramaktan kurtulduğu, kimsenin oyuna muhtaç olmadığı, 3 partili bir Meclis banko güya." ifadelerine yer verdi.

Akif Beki, sistem değişikliğine CHP ve MHP'nin kapalı olduğunu HDP'nin de 'üniter başkanlık' nedeniyle karşı olduğunu hatırlattı.

SENARYONUN OLMAYACAĞINA DAİR 4 NEDEN

Federasyon şartını öne süren HDP'yi oyun dışına itecek senaryonun kuru bir spekülasyondan öteye gitmeyeceğini savunan yazar, nedenlerini böyle sıraladı:

"Evvela, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tür zorlama entrikalara ‘başkanlık’ hatırına bile olsa itibar etmez. Bütün siyasi hayatı bu tür entrikalara karşı mücadeleyle geçti. Ters tepeceğini en iyi bilebilecek durumda.

İkincisi, HDP’nin senaryoda öngörüldüğü gibi davranacağı, kendisine biçilen ‘küstüm oynamıyorum’ rolünü oynayacağı ne malum?

Üçüncü olarak, seçmen çantada keklik mi, ara seçimde koştur koştur oyunu AK Parti’ye vereceğinin garantisi kimin cebinde var?

Dördüncüsü, Başbakan Davutoğlu ile parti sözcülerinin beyanatlarına dikkat kesilin. HDP’lilerin dokunulmazlığını kaldırmak için can atmıyorlar. Bunun amaca hizmet edeceğine inanmıyorlar. Geçmiş örneklerde olduğu gibi, bilakis terör örgütünün ekmeğine yağ süreceğini düşünüyorlar. İçlerinin rahat olmadığı, kafalarında ciddi çekinceler, tereddütlerle boğuştukları aşikâr."

Yazının tamamı için tıklayın