Gündem
16 Mayıs 2014 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Akdoğan'dan tekmeci müşavire destek; Kendini savundu!

Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'le ilgili Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'dan açıklama geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Soma’ya yaptığı ziyaret sırasında bir Somalı vatandaşı tekmelerken çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşım rekorları kıran ve dünya basınında geniş yer bulan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'le ilgili Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'dan açıklama geldi.

''KENDİNİ SAVUNDU''
Yusuf Yerkel'in linç edilmek istendiğini iddia eden Akdoğan, "Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır" ifadesini kullandı.

Akdoğan, Star Gazetesi'ndeki köşesinde şunları yazdı:
"Olayı ve yaşananları objektif şekilde dünyaya aktarmak yerine tek tek bazı fotoğraf kareleri üzerinden hükümete yönelik büyük bir kalkışma olduğu izlenimi uyandırmaya çalışan medya kuruluşları da aynı sorumsuzluğa ortaktır.

Acılı aileleri dinlemek için halkın içine karışan Başbakan Erdoğan’a bazı örgüt mensuplarının tahrikiyle gerçekleşen münferit tepkiler Başbakanlık ekibine yönelik fiili saldırıya dönüşmüştür. Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır. Tek bir fotoğraf karesiyle olayın tamamını anlamak mümkün değildir."