Gündem
28 Eyl 2017 12:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:09

Akdeniz Üniversitesi’nde okuyanlar için Antalya’da yaşama kılavuzu!

Akdeniz üniversitesinde okuyan öğrenciler için yaşam kılavuzu yazımızda. Antalya’da yaşam hakkında bilgileri sizler için derledik.

Üniversite sınavında Akdeniz Üniversitesi'ni kazandıysanız… Yaşam koşullarını, Akdeniz Üniversitesi yakını kiralık daire fiyatlarını ve üniversite hayatında sizi nelerin beklediğini merak ediyorsanız… Hazırladığımız Antalya yaşam kılavuzumuza göz atabilir, kafanıza takılan konuların cevabını bulabilirsiniz.
 
Antalya’da yaşam…
Kıyı şehirlerimizden olan Antalya, deniz kenarında olması nedeniyle ve sıcak iklimiyle yılın her mevsimi turistlerin uğrak yeri olmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin en gelişmiş ve güzel illerinden biri olan Antalya'da öğrencilik hayatınız boyunca sıkılmayacağımızdan emin olabilirsiniz. Akdeniz Üniversitesi'nin muhteşem kampüsü ile deniz manzarasının keyfini doya doya yaşama olanağınız bulunuyor. 
 
Antalya kiralık daire seçenekleri
Akdeniz Üniversitesi, Antalya- Konyaaltı’nda Pınarbaşı Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı’nda yer alıyor. Zingat.com bölge raporu verilerine göre Konyaaltı ilçesine bağlı Pınarbaşı Mahallesi'nde 100 metrekarelik kiralık bir dairenin fiyatı aylık minimum 632 TL ile maksimum 1053 TL arasında değişiyor. Ortalama fiyatın 842 TL olduğu görülüyor. İlçede kiralık daire fiyatlarının 2012 yılından sonra hızla artığı anlaşılıyor.
Eğer Pınarbaşı'nda daire satın almayı düşünüyorsanız, daire fiyatlarının 186 bin 496 TL ile 310 bin 826 TL arasında değiştiğini bilmelisiniz. Ev kiralamak yerine, yurtta kalmayı tercih edenlerdenseniz, çok sayıda devlet ve özel yurt olanakları içerisinden seçim yapmakta zorlanacağınızı belirtmek istiyoruz. 13 bin 483 kişiden oluşan bölge nüfusunun büyük çoğunluğunu lise ve dengi okul mezunları oluşturuyor. Nüfus genellikle 15-24 yaş arası gençlerden ve yüzde 61,7'lik oranla bekarlardan meydana geliyor. 
 
Sosyal ve Kültürel Olanaklar
Sinemaseverler için çok sayıda sinema solonu bulunan bölgede tiyatrodan hoşlananlar için de şehir tiyatroları ve amfi tiyatro salonları sahne sanatlarını izlemek isteyenlerin hizmetine sunuluyor. Antalya Arkeoloji Müzesi, milattan sonra 2. yüzyıla ait eserlerin ve mumyalanmış insanların sergilendiği bir müze olarak etkileyici ve Antalya tarihine ışık tutması açısından mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler içerisinde yer alıyor.
Opera ve baleye ilgi duyuyorsanız, Devlet Opera ve Bale salonu iki adım ötenizde ziyaretinizi bekliyor. Antalya'nın en büyük alışveriş merkezlerinden birisi olan Migros AVM, içerisinde barındırdığı pek çok farklı mağaza, kafe ve restoran ile arkadaşlarınızla buluşup eğlenebileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz bir mekan olarak yanı başınızda yer alıyor. 
 
Kampüse Ulaşım Nasıl Sağlanır? 
Antalya Havalimanı’na son derece yakın konumda bulunan üniversiteden, hava yolunu kullanarak çok kısa sürede memleketinize uçma olanağınız bulunuyor. Şehirlerarası otobüs terminali de kampüsün hemen yanında, yürüme mesafesinde yer alıyor. Hemen yanı başınızda bulunan yat limanından çıkarak hayal dahi edemeyeceğiniz güzellikteki manzaralar eşliğinde, rüya gibi bir yat turuna istediğiniz her an hazır olabilirsiniz. Konyaaltı ilçesine ve ilçede bulunan Pınarbaşı Mahallesine günün her saati dolmuş ve otobüslerle rahatlıkla ulaşım sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? 
 
Akdeniz Üniversitesi yakını kiralık daire fiyatlarını daha detaylı incelemek için Zingat.com bölge raporu verilerine göz atabilirsiniz.