Ekonomi
02 Haz 2023 18:37 Son Güncelleme: 02 Haz 2023 19:22

Akaryakıt fiyatlarında sürpriz gelişme! 10 liranın altına düşecek

Akaryakıt fiyatları petrol fiyatlarıyla birlikte yükselişe geçmiş, zam üstüne zam gelmişti. Benzin ve motorin fiyatı yeniden 20 TL'nin üstüne çıkmıştı. Akaryakıt bu kez yüzleri güldürecek. LPG (Otogaz) fiyatına indirim geliyor.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş, dolar kurundaki artışla akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmişti. Akaryakıtta Mayıs ayının başında başlayan zam rüzgarı, seçimin ardından da devam etti. Benzin ve motorin fiyatları yeniden 20 TL'nin üstüne tırmandı. Sektör temsilcilerinden elde edilen bilgilere göre akaryakıt kalemlerinden LPG'ye (Otogaz) indirim geliyor.

AKARYAKITTA GÖZLER 4 HAZİRAN'DA

Piyasalar OPEC+ grubunun 4 Haziran'daki toplantısını yakından takip edecek. Bazı uzmanlar bu toplantıda üretime yönelik bir politika değişikliği öngörmese de Çin ve ABD'den gelen zayıf üretim verilerinin OPEC+ kesintilerini daha olası hale getirebileceği düşünülüyor. Petrol fiyatlarının yönünün belirleneceği OPEC toplantısı öncesinde Uluslararası basın mensupları toplantı listesinden çıkartılması büyük bir krize yol açtı.

TOPLANTI ÖNCESİ SERT MESAJLAR

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Rusya ve Suudi Arabistan toplantı öncesinde sert mesajlar verdi. Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, piyasa spekülatörlerini “dikkatli olmaları” konusunda uyardı ve bazılarının ileride daha fazla kesinti olabileceğine dair imaşaret olarak gördüğü bir hareket yaptı. Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ise önce OPEC+ toplantısından başka adım beklemediğini söyledi, ardından yorumlarının yanlış yorumlandığını belirtti.

AKARYAKITA İNDİRİM GELİYOR
Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre LPG fiyatlarına ise yarından itibaren indirim gelmesi bekleniyor. Buna göre, 3 Haziran’dan itibaren (bu gece yarısı) LPG fiyatlarına 0,80 TL’lik indirim uygulanması bekleniyor. İndirimle birlikte LPG yeniden 10 TL'nin altına düşecek.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM YAPILACAK MI?
Benzin Mayıs ayında 0.43 kuruş, 0.77 kuruş ve 0.66 kuruş olmak üzere toplamda 3 zam yapıldı. Benzinin litresi böylelikle 21 TL'nin üstüne çıktı. Motorin ise mayıs ayında 0.66 kuruş ve 0.76 kuruş olmak üzere iki kez zamlandı. Bu zamlarla birlikte 20 TL'nin üstüne çıktı. Kaynakların aktardığına göre benzin ve motorin fiyatlarında herhangi bir zam ya da indirim beklentisi bulunmuyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (02 HAZİRAN 2023 CUMA)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt fiyatları
Benzin fiyatı: 21,19 TL

Motorin fiyatı: 19,33 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,47 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt fiyatları
Benzin fiyatı: 21,24 TL

Motorin fiyatı: 19,39 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,74 TL

Ankara Akaryakıt fiyatları
Benzin fiyatı: 21,60 TL

Motorin fiyatı: 19,74 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,67 TL

İzmir Akaryakıt fiyatları
Benzin fiyatı: 21,59 TL

Motorin fiyatı: 19,82 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 10,52 TL