Gündem
26 Mar 2015 16:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

AK Parti'yi sarsan kavgaya Saray'dan ilk yorum!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arınç ile Gökçek arasındaki tartışmanın doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamını ilgilendirmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışmanın doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamını ilgilendirmediğini ifade etti.

ARINÇ-GÖKÇEK TARTIŞMASI SORULDU

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basın toplantısı düzenleyen İbrahim Kalın'a, Arınç ile Gökçek arasındaki tartışma üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir görüşme yapıp yapmadığı ve değerlendirmesi soruldu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI'NI İLGİLENDİREN BİR KONU DEĞİLDİR"

Kalın, "Cumhurbaşkanı'nın herhangi bir temas trafiği olmamıştır. Sayın Başbakanımız bir açıklama yaptığı için, doğrudan Cumhurbaşkanlığı makamını ilgilendiren bir konu değildir." dedi.

"İRAN SEYEHATİNDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Kalın, Yemen'deki gelişmeleri de değerlendirdi. Kalın, "Cumhurbaşkanımızın İran'a seyahatinde değişiklik yoktur. Suudi Arabistan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine bilgi verdi, Cumhurbaşkanımız da bilgilendirildi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında işin bu noktaya gelmesindeki noktalara da atıfta bulunuyoruz. Yemen'in meşru Cumhurbaşkanı Aden'e sığınmak zorunda kaldı" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

İbrahim Kalın, Çözüm Süreci ile ilgili bir soruya, "Son günlerde Cumhurbaşkanımızı çözüm sürecinin karşısındaymış gibi gösterenlerin çabasının beyhude olduğunu belirtmek isterim. Şu noktada önemli olan silahların susmasıdır. Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak sürecin arkasındadır, olmaya da devam edecektir" yanıtını verdi.

İZLEME HEYETİ

İzleme Heyeti konusuna da değinen İbrahim Kalın, "Çözümde en önemli husus silahızlanma aşamasının tamamlanmasıdır. Aslolan uygulamanın nasıl olacağını görmek. Uygulamada netice alınırsa zaten süreç amacına ulaşmış demektir. Bilgilendirme konusunda gerek Başbakanımız gerek diğer arkadaşlar Cumhurbaşkanını elbette bilgilendirmektedir. Normal görüşme trafiğinin dışında ihtiyaca binaen tekrar bir araya gelebilirler. Cumhurbaşkanını bilgilendirdiğini biliyoruz" diye konuştu.

"BAKANLAR KURULU İÇİN KESİNLEŞEN TARİH YOK"

Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği bir sonraki toplantının tarihi belli mi sorusu üzerine, "Bununla ilgili kesinleşmiş tarih yok" diyen Kalın, "Olduğunda kamuoyuyla paylaşacağız. Bu da zaten belli bir sisteme oturdu diyebiliriz" diye konuştu.