Polemik & Kulis
28 Haz 2015 21:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

AK Parti'yi eleştiren yazar Yeni Akit'ten sansür yedi!

Yeni Akit gazetesi, son günlerde hükümete sert eleştirilerde bulunan Faruk Köse'nin bugünkü yazısını yayınlamadı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Köse, “Akit'te bugünkü yazım yayımlanmadı. Telefon edip nedenini soranlara verecek cevabım yok. Çünkü bana herhangi bir bildirimde bulunan olmadı. Bende kayıtlı olmayan aramalara cevap vermeyeceğim, aramayın. Yazının niçin yayımlanmadığını bilmiyorum. Çünkü bana bildirimde bulunulmadı.” ifadelerini kullandı.

Akit tarafından yayınlamayan “Bir fasık size haber getirirse doğruluğunu araştırın” başlıklı yazısının da twitter hesabından yayınlayan Köse, Kuran'ı Kerim'den örnekler vererek bir fasık ve kafirin getirdiği habere hemen inanmanın İslam dinine göre doğru olmadığını anlatıyor.

Yayınlanmayan yazısında Köse şu ifadeleri kullanıyor: “Mürtede bile tölerans gösteren İslam var; ama Müslümanlar, aslını-esasını dinlemeden, araştırmadan Müslüman kardeşlerini hemen hedef koyabiliyorlar. “Yargısız infaz”da bulunabiliyorlar. Birbirlerine “hata yapma hakkı” da “meramını ifade hakkı” da “işin aslını izah etme hakkı”da vermeden “düşman safı'na itekleyebiliyorlar. Hem de İslam'ın, “size bir fasık haber getirdiğinde araştırmadan inanmayın” ilkesini dikkate almadan..

Yakın zamanda T24 İnternet sitesine röportaj veren Faruk Köse, AKP iktidarına sert eleştirilerde bulunmuştu. Köse, “CHP iktidarda olsa, Müslümanlar bu kadar yozlaşmadı; başı kapalı, kıçı açık ahlaksızlar türedi” demişti.

Yeni Akit yazarı Faruk Köse ‘Bir Fasık Size Haber Getirirse Doğruluğunu Araştırın’ adlı köşe yazısında  ‘Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haberle gelirse, onu 'etraflıca araştırın.' Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz.’ Hücurat süresi 6’ın ayeti ve tefsirinin yer aldığı bir yazı yazdı.

Gazete yazıyı herhangi bir açıklama yapmadan yayımlamadı. Faruk Köse twitter adresinde yaptığı açıklamada gazete yönetiminin yazıyı neden yayımlamadığını kendisine söylemediğini belirtti.

İşte Yeni Akit’in yayınlamadığı o yazı: