Gündem
30 Mayıs 2023 20:55 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2023 21:22

AK Parti'nin TBMM yönetimi için isimler belli oldu

AK Parti'nin TBMM'deki yeni grup yönetimi belli oldu. Buna göre; Grup Başkanı Abdullah Güler, Başkanvekilleri ise Abdulhamit Gül, Özlem Zengin, Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta ve Bahadır Yenişehirlioğlu olması bekleniyor. Parti'nin TBMM Grup Yönetimi için isimler belirlendi. Gelecek hafta yapılacak seçimle Abdullah Güler'in Grup Başkanı olması bekleniyor.

Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın zaferi ile sonuçlanan tarihi Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri sonrası AK Parti Meclis Grup Yönetimi belli oldu. 

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, 2 saat 40 dakika sürdü.

Sivas Milletvekili Abdullah Güler AK Parti Grup Başkanı olacak. Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu Grup Başkanvekili olacak.

Ancak bu isimlerin Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor. Söz konusu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.

İŞTE İSİMLER:

-Grup BaşkanI Abdullah Güler
-Grup Başkanvekilleri
-Özlem Zengin
-Leyla Sahin Usta
-Muhammed Emin Akbaşoğlu
-Bahadır Yenişehirlioğlu
-Abdulhamit Gül.

Gelecek hafta TBMM grubunda oylama yapılacak

YENİ KABİNE NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün MYK sonrası yaptığı açıklamada, "YSK milletvekilliği seçimi kesin sonuçlarını açıkladı. 3 gün içerisinde yemin olacak. Fakat Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçlarını açıklamadı. YSK açıklamayı yaptıktan sonra yemin töreni ve kabine takvimi başlayacak. Yemin töreninin yapıldığı akşam muhtemelen kabine açıklanmış olacak ve hem de tören yapılacak. Pek çok devlet başkanı gelmek istiyor. Süreç devam ediyor. Tebrikat süreci devam ediyor. Geniş bir katılımla o törenin gerçekleşeceğini değerlendiriyoruz." demişti.