Gündem
26 Haz 2015 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:41

AK Parti'nin Meclis Başkanı adayı kim oldu?

AK Parti'nin Meclis Başkan adayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı.

AK Parti'nin Meclis Başkan adayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 12.30'da açıklandı. Davutoğlu, MYK toplantısı öncesinde de, adaylık için ismi gündeme gelen İsmet Yılmaz'ın, AK Parti Meclis Başkanı adayı olduğunu duyurdu.

BÜTÜN OKLAR AVCI'YI İŞARET EDİYORDU
SÜRPRİZ İSİM İSMET YILMAZ OLDU!


AK Parti TBMM adayı CHP, MHP ve HDP'nin Meclis Başkan adaylarını açıklamasının ardından gözler AK Parti'ye çevrilmişti. AK Parti kulislerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bir numaralı aday olarak geçtiği konuşuluyordu. Hatta Nabi Avcı'nın dünkü iftar programını iptal edip Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesi bomba etkisi yaratmış ve 'aday kesinleşti' yorumları yapılmıştı. Ancak, Davutoğlu, Meclis Başkanı adayının İsmet Yılmaz olduğunu açıkladı.



İSMET YILMAZ'IN İSMİ DÜNKÜ TOPLANTIDA ÖN PLANA ÇIKMIŞ!

Davutoğlu, gazetetcilere yaptığı açıklamada, Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz isimleri arasında istişare yaptıklarını, son olarak İsmet Yılmaz'ın dün gece yarısı itibariyle isminin ön plana çıktığını, her iki ismin de üstün vasıflara sahip olduğunu ifade etti.

NABİ AVCI'DAN 'İSMET YILMAZ' ISRARI

Davutoğlu, Nabi Avcı'nın İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanlığı'nın daha hayırlı olacağı konusunda görüş belirttiğini ve Avcı'nın bu tavrının, İsmet Yılmaz'ın başkan adaylığı üzerinde karar vermelerinde çok etkili olduğunu ifade etti.

Ankara kulislerindeki iddialara göre AK Parti'nin TBMM Başkan adayıyla ilgili öne çıkan diğer isim ise Volkan Bozkır olmuştu...