Politika
02 Mar 2024 09:10 Son Güncelleme: 02 Mar 2024 09:12

AK Parti’nin itirazı üzerine o isimlerin adaylığı düşürüldü! Parti değiştirmişlerdi…

BBP Denizli Baklan Belediye Başkan adayı Nasuh Altıntaş ile Bozkurt Belediye Başkan adayı Hamdi Cin’in adaylıkları AK Parti’nin itirazları üzerine düşürüldü.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’ne Cumhur İttifakı çatısı altında giren BBP’de aday krizi çıktı ve Denizli’deki iki ismin adaylıkları AK Parti’nin itirazları sonucu düşürüldü.

AK Parti’nin Denizli Bozkurt İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen temayül yoklamasına katılan Hamdi Cin, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek BBP Bozkurt Belediye Başkan Adayı oldu. Söz konusu hamle üzerine AK Parti İlçe Başkanlığı, İlçe Seçim Kurulu’na bu adaylığın düşürülmesi ile ilgili olarak itirazda bulundu.

İLÇE SEÇİM KURULU HAKLI BULDU

İlçe Seçim Kurulu, bu itirazı haklı buldu, BBP ise konuyu İl Seçim Kurulu’na taşıdı. AK Parti’nin itirazını ret eden İl Seçim Kurulu ise Hamdi Cin’in adaylığının geçerli olduğuna hükmetti.

Bu gelişmelerden sonra AK Parti’nin talebi üzerine durumu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, Hamdi Cin’in adaylığını düşürdü.

Yüksek Seçim kurulu (YSK), İl Seçim Kurulu’nun kararını ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesi ile kaldırarak Cin’in adaylığının düşürülmesi yönünde karar verdi.

 

BENZER DURUMDAKİ İSİM DE ADAY OLAMAYACAK

AK Parti Baklan İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen temayül yoklamasına katılan isimlerden olan Nasuh Altuntaş, aday gösterilmeyince partisinden istifa ederek BBP Baklan Belediye Başkan Adayı oldu. Bu hamle üzerine AK Parti Baklan İlçe Başkanı Tamer Şen, Baklan İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti.

İlçe Seçim Kurulu, bu itirazı haklı bulunca, BBP konuyu İl Seçim Kurulu’na taşıdı. AK Parti’nin itirazını reddeden İl Seçim Kurulu, Nasuh Altuntaş’ın adaylığının geçerli olduğuna hükmetti. Sonrasında ise AK Parti Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. AK Parti’nin itirazını değerlendiren YSK Altuntaş’ın adaylığını düşürdü.