Gündem
22 Nis 2023 00:09 Son Güncelleme: 22 Nis 2023 00:50

AK Parti'nin İstanbul'daki ofisine silahlı saldırı! İlk açıklama geldi

AK Parti'nin İstanbul'daki ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin olarak AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kabaktepe, "Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimiz." ifadelerini kullanarak, silahlı saldırının takipçisi olacaklarını bildirdi.

AK Parti'nin Bahçelievler'de bulunan Seçim İrtibat Bürosu'nun önünde silah sesleri yükseldi. Kocasinan Merkez Mahallesi, Yenibosna Kocasinan Yolu Caddesi'nde bulunan Seçim İrtibat Bürosu'nun önünden motosikletle geçen iki kişiden biri havaya ateş etti.

Alınan bilgiye göre, saat 22.15 sıralarında Kocasinan'daki seçim irtibat bürosunun önünde, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından silahla ateş edildi.

Olayda yaralanan olmazken ihbar üzerine, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Binanın çevresine güvenlik şeridi çeken polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı.

Polisin bölgedeki incelemeleri devam ediyor.

SALDIRIDA CAN KAYBI VE YARALANMA YOK

Silahlı saldırı girişiminin ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den ilk açıklama da geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kabaktepe şu ifadeleri kullandı:

"Bahçelievler Kocasinan İrtibat Büromuz önünde gerçekleşen silahlı saldırı girişimini şiddetle kınıyor, konunun hukuk karşısında takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmaması en büyük tesellimiz. Bizler bu saldırılara fırsat vermeyecek ve hemşehrilerimizle tam bir demokrasi havası içerisinde buluşmaya devam edeceğiz."