Medya
16 Ağu 2021 19:32 Son Güncelleme: 17 Ağu 2021 00:38

AK Parti'nin hedefinde Demirören Grubu var! Gemiyi terk ediyor...

AK Parti‘ye yakın sosyal medya hesaplarının hedefinde Demirören grubu var. “Gemiyi terk ediyor” yorumunda bulunulan Demirören‘e sosyal medyada sopayı gösterdiler.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in yeniden gündeme getirdiği Demirören grubu tartışılmaya devam ediyor.

 Odatv’de yer alan haber şöyle;

 Ziraat Bankası‘ndan aldığı 750 milyon dolar krediyle Hürriyet, Posta, Fanatik, Kanal D ve CNN Türk’ü satın alarak Türkiye’nin en büyük medya imparatorluğuna dönüşen Demirören grubu ile ilgili krediyi geri ödemediği iddiaları ayyuka çıktı. Bu kez AK Parti’ye yakın sosyal medya hesapları grubu hedef aldı.

 “GEMİYİ TERK EDİYOR”

 İktidara yakın bazı hesaplara troller de destek verdi ve “Demirören grubu AKP gemisini terk ediyor” iddiasına yer verildi.

 Tepkilerin odağına Demirören Haber Ajansı (DHA) otururken ajansın geçtiği üçüncü sayfa haberleri üzerinden bile algı operasyonu yapıldığı öne sürülerek “DHA cinnet geçiriyor” yorumunda bulunuldu.

 SOPAYI GÖSTERDİLER

 Özellikle sel ve yangın felaketleriyle ilgili haberleri sahadan yakından takip eden ve abonelerine duyuran ajansa gelen tepkilerden bazıları şöyle:

 “Üst akıl oyunları” adlı Twitter hesabı DHA‘nın İş Bankası haberi üzerinden “Kamu Bankaları Demirören Haber Ajansı’ndan alacağını ısrarla talep edip, takip ettikçe; DHA kendinden geçiyor, CHP’nin bankasının piarını yapıyor. Gözümüzden kaçmıyor!” tepkisini dile getirdi.

 “DHA CİNNET GEÇİRİYOR”

 Medya Muhtarı adlı hesap ise DHA‘nın “Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından cemevinin camlarının kırılmasına ilişkin açıklama” haberine “Son günlerde DHA ne yapmaya çalışıyor, anlayan? Savcılık, valilik saatler öncesinde açıklama yapıyor, Demirören Haber Ajansı haberi gece yarısı geçiyor. DHA cinnet geçiriyor cidden. Versene kardeşim haberi anında. Ortada provokasyon var, millet görsün gerçeği” açıklamasında bulundu.

 YALAN TERÖRÜ SUÇLAMASI

 Aynı hesap, ajansın “Bakan Soylu: Kayıp ihbarı sayısı toplam 77 kişi” ifadeleriyle duyurduğu habere ise şöyle tepki verdi

 “Bu da aynı şekilde aklım ermiyor. Bakan akşam açıklama yapıyor, yalan terörünün algı operasyonlarını yerle bir ediyor, Demirören, sabah duyuruyor. Cidden DHA ne yapmaya çalışıyor?”

 TEK KURUŞ ÖDEMEDEN…

 Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır da “Demirören ‘gemiyi terk ediyor’ galiba! Tek kuruş ödemeden milyarlarca liralık medya grubunun sahibi oldu. Bizler mütevazi sitelerde 2 editör maaşıyla 1 ajans abonelik taksidini ödeyemezken milyonlarca liralık reklam gelirine rağmen kredi borcunu bile ödemedi. Bize müstehak!” şeklinde tepki verdi.

 Çakır “Bak sen şu Hürriyet’in Cumhurbaşkanlığı muhabirine! Devletin bütün kurumları HES konusuna açıklama getirmesine karşın, Demirören’in adamları tetikçiliğe devam ediyor” tepkisini de gösterdi.

 ALACAKLAR HATIRLATMASI

 AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Umut Mürare adlı şarkıcı ise sel haberlerinden dolayı DHA‘yı hedef aldı:

“Devlet, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma neden olan selin açtığı yaraları sarmaya çalışırken Demirören Haber ajansı, yaraya tuz basmakla meşgul. Kamu bankaları alacaklarında ısrar ettikçe, anlaşılan Yıldırım Demirören, Yalan terörü ile karşılık veriyor.”

 “ALGI HABERLERİ SERVİS ETTİ”

AK Parti’de daha önce il başkanlığı yapmış ve şu anda Uluslararası Sosyal Medya Derneği isimli bir şirketin Başkanı Mehmet Ardıç‘ın da tepkisi şöyle:

“Kastamonu Bozkurt’u yıkan sel felaketi üzerinden, Demirören Ajans (DHA) korkunç bir algı yürütüyor. DHA, algı haberlerini servis ediyor, FETÖ ve CHP yayıyor. Bu yalan terörü neden?”

MİSVAK DA HEDEF ALDI…

Yine AK Parti’ye yakın Misvak adlı dergi de Hürriyet‘in vatansızlara sahip çıktığını öne sürerek “35 yıldır “vatani” görevinden kaçan kişinin vatandaşlıktan çıkarılması kadar doğal bir şey var mı? Demirören’in Hürriyet’i vatansızlara sahip çıkması doğru olmamış” açıklamasında bulundu.