Gündem
24 Eki 2021 09:08 Son Güncelleme: 24 Eki 2021 09:13

AK Parti'nin anketinden çıktı: İşte aşı karşıtlarının oranı

AK Parti'nin yaptırdığı anketten toplumun aşıya bakışı başta olmak üzere pek çok konuda dikkat çeken sonuçlar çıktı. Ankete göre aşı karşıtlarının oranı yüzde 17 olurken, ankete katılanların üçte biri selleri yanlış yapılanmaya bağladı.

AKP için yaptırılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak kamuoyu anketinde dikkat çeken sonuçlar çıktı.

YÜZDE 81 AŞI OLDU, YÜZDE 17 AŞI KARŞITI VAR
Araştırmaya katılanların yüzde 81'i aşılandığını belirtti. Yüzde 17 karşıtı bulunuyor ve bu gençler arasında daha yaygın. Toplumun yüzde 12 ise aşıya güvenmiyor.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, salgında alınan önlemler sonrası başlayan normalleşmelere rağmen vatandaşların üçte biri hala evde. Dörtte bir tamamen normal hayata döndü.

Araştırma salgının ne kadar yaygın olduğu ve toplumun ne kadarını etkilediğinin anlaşılması açısından önemli sonuçlar ortaya koydu. Buna göre her iki kişiden birisinin ailesinde koronavirüsten hastalanan oldu.

SELLER YAPILAŞMA SORUNU
Ankette son yaşanan afetler de vatandaşlara soruldu. Her üç kişiden ikisi Karadeniz'i sarsan selleri yanlış yapılaşmaya bağladı.

YANGINDA 'KARA PROPAGANDA' DETAYI
Orman yangınları ile ilgili muhalefetin algı operasyonu ve kara propagandasının toplumun bir kesiminde karşılık bulduğu görülüyor. Üç kişiden biri yangınların bilinçli olarak söndürülmediğine inanıyor.

 MİLLİ TAKIM BİRLEŞTİRDİ
Türk Kadın Milli Voleybol takımının başarılarının toplumda coşku ile karşılandığı, uzun süredir özlenen bir tablonun ortaya çıkmasını sağladığı görüldü. Adeta tüm toplum birleşti vatandaşların "yüzde 97" gibi ezici bir çoğunluğu kadın voleybol takımının başarılarından gurur duydu.