Gündem
02 Haz 2022 19:44 Son Güncelleme: 02 Haz 2022 19:46

AK Partili vekilden sokak köpeği saldırısına çözüm: "Ağaç ol pozisyonu al ve..."

AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, sokak köpeği saldırısı durumunda neler yapılması gerektiğini anlattı.

Hükümetin sokak köpeklerine karşı yürüttüğü çalışmalar sürerken, TRT Haber'e konuk olan AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün'den, köpek saldırılarına karşı ilginç bir çözüm önerisi geldi.

 Birçok kişinin sokak köpeklerinin kendilerine saldırması durumunda ne yapacağını bilmediğini belirten Düzgün, "Sokak köpeğine nasıl davranacağımızı öğrenmemiz lazım.” dedi.

 Köpek saldırısına depremle örnek veren Düzgün, bir saldırı anında yapılması gerekenleri ise şu ifadelerle anlattı;

 "Şimdi burada aynı depremde olduğu gibi bir bilinçlendirme çok önemli. Deprem olduğu zaman hepimiz biliyoruz ki en sağlam yere geçeceğiz cenin pozisyonu alacağız, bunu öğrendik. Bunun gibi sokak hayvanıyla karşılaştığımızda, bu hayvan durup dururken bize saldırmaz. Temel ihtiyaçları giderilmeyince saldırıyor.

 "AĞAÇ OL POZİSYONU..."

Bu durumla karşılaştığımızda ağaç ol pozisyonu dediğimiz bir pozisyon...Çocuk ya da yetişkin, gördük köpeği belki bir şey yapmayacak. Biz ona saldırmayalım.

Refleks olarak elimize taş sopa alıyoruz. Bunları yapmamamız lazım. Ağaç ol pozisyonu alıp ellerimizi birleştirip içimizden saymaya başlayacağız. Ben seninle ilgilenmiyorum, sana bir zararım olmayacak, sen de bana zarar vermeden yanımdan uzaklaşır mısın anlamına geliyor.

Bir 50-60'a kadar saydığımız zaman o hayvan sizin yanınızdan uzaklaşacak."