Gündem
25 Tem 2013 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:18

AK PARTİLİ TÜREL'DEN GAZETECİYE DAYAĞA SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, Gazeteci Şükrü Ağırman'a linç girişiminde bulunan CHP'lileri kınadı..

Kendisi de gazeteci olan Türel, 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında sosyal medya twitter aracılığıyla tüm basın mensuplarının bayramını kutladı ve Kemer'de bir grup tarafından gazeteci Şükrü Ağırman'a yapılan saldırıyı kınadı.

Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basına düşünce ve ifade özgürlüğünün tanınması dolayısıyla 24 Temmuz'un Basın Bayramı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, her basın mensubunun işini yapmakta, kamuoyunu doğru bilgilendirmede özgür olduğunu bildirdi.

Kemer ilçesinde dün yerel bir gazetede çalışan Şükrü Ağırman'ın görevini yaptığı sırada CHP Kemer eski ilçe Başkanı ve Kemer belediye başkan aday adayı Umut Güneş ile beraberindekilerin saldırısına uğradığını ifade eden Türel, bu davranışın kabul edilemeyecek kadar çirkin olduğunu söyledi.

Saldırıyı yapanları kınayan Türel, basın mensuplarının düşüncelerini ve fikirlerini özgürce ifade etme haklarının bulunduğunu ve bundan dolayı suçlanamayacaklarını kaydetti. Basın Bayramı kapsamında tutuklu gazetecilerin peşine düşen CHP'lilerin, Antalya'da bir gazeteciyi linç etmesinin kabul edilebilecek bir davranış olmadığını vurgulayan Türel, şunları söyledi:

"Gazeteci Şükrü Ağırman'a Basın Bayramı'nda linç girişiminde bulunan CHP Teşkilatı'nın Kemer belediye başkan aday adayı ve arkadaşlarıyla ilgili ne yapacağını merak ediyorum. CHP samimiyet sınavında bugüne kadar hep sınıfta kaldı, bu olayda ise nasıl davranacak. CHP, Basın Bayramı'nda gazeteciye linç etme girişimini sinemeye mi çekecek yoksa ilgili kişiler hakkında işlem mi yapacak. CHP, basında düşünce özgürlüğünü savunuyorsa ve samimiyse mutlaka bir işlem yapması gerekir."