Politika
09 Ara 2022 19:48 Son Güncelleme: 09 Ara 2022 19:52

AK Partili meclis üyesi CHP'lilere 'Ahlaksız' dedi! CHP'li üyeler salonu terk etti!

Tuzla Belediyesi meclis toplantısında gerginlik dolu anlar yaşandı. Türkiye'nin gündeminde olan 6 yaşında çocuk gelin konusu mecliste tartışmalara neden oldu. CHP'liler AK Partililere açıklamaları yüzünden tepki gösterdi. AK Partililerin tepkileri artınca CHP Meclis üyeleri salonu terk etti.

Tuzla Belediyesi meclis toplantısında 6 yaşındaki çocuğun istismara uğramasına dikkat çeken CHP'li üyeler olaya tepki gösterdi. CHP'li üyelere yanıt veren AK Parti Meclis Üyesi Nurhan Erdem'in "kent konseyinde 23 Nisan 2020'de bayrak asarak 'LGBT'li çocuk vardır' diyen ve buna susan CHP'li solcular da ahlaksızdır." sözleri ise salonu gerdi. Erdem'in ifadelerine karşlık söz alan CHP Meclis Başkan vekili Kenan Albayrak, Nurhan Erdem ve AK Partili meclis üyelerini özür dilemeye davet etti. AK Parti sıralarının özür dilemeyi reddedip Erdem'in sözlerini savunması üzerine tartışma büyüdü. CHP Meclis üyeleri Başkanvekili Kenan Albayrak'ın konuşmasının ardından topluca salonu terk ederek AK Parti grubunu protesto etti.

Tuzla Belediyesi Meclisi'nin aralık ayı toplantısına Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirildiği ve cinsel istismara uğradığı iddialarına yönelik tartışma damga vurdu. Toplantıda CHP Meclis Üyesi Halil Kütük, H. K. G.'nin 6 yaşında evlendirilip cinsel istismara uğradığının ortaya çıkmasına konuşmasında yer vererek olaya tepki gösterdi. Kütük'ün ardından AK Parti Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi, Kadın ve Aile Komisyon Başkanı Nurhan Erdem söz alarak CHP'li üyelere yanıt verdi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ: "AK PARTİLİ ÇOCUKLAR DA AHLAKSIZ"

"Çocuk istismarının dili, dini, mezhebi, meşrebi olmaz" diyen Nurhan Erdem "6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ses çıkarmayan savcılar ahlaksızdır. CHP’li olan kent konseyinde 2020’nin Nisan ayında bayrak asarak ‘LGBT’li çocuklar vardır’ söylemlerine susan CHP’li solcular da ahlaksızdır” ifadelerini kullandı.

Erdem'in bu sözleri üzerine salonda sesler yükselirken CHP'li meclis üyeleriyle AK Partili meclis üyeleri birbirlerine karşılıklı tepki göstermeye başladı. AK Parti Meclis üyeleri, “Ahlaksızlık her yerde ahlaksızlıktır, iktidarımızla bağdaştıramazsınız. Adalet Bakanlığımız bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı başlattı. Adalet yerini en kısa zaman da bulacak” dedi.

Nurhan Erdem'in ardından söz alan CHP Meclis Grup Başkan Vekili Kenan Albayrak, AK Parti Meclis Üyesi Nurhan Erdem’in ettiği hakaretten dolayı özür beklediklerini ve "ahlaksız" ifadesini kabul etmediklerini belirtti.

"Bu mecliste yaşananları, doğruyu bir kenara bırakıp yanlış bir şekilde anlatan AK Parti grup başkan vekilini kınıyorum" diyen Albayrak,"Biz az önce konuştuğumuzda açık açık bu mikrofonlardan Nurhan Hanım, Cumhuriyet Halk Partililere 'ahlaksız' söylemini duyduk. Bizim bunun özrünü istememiz gayet normal. Nurhan Hanımın hakareti ile Halil (Kütük) arkadaşımızın söylemlerinin, hepimizin kınadığı bu olayın yanlışlarını anlatmasının bir tutulmasını anlayamıyorum." dedi.

Halil Kütük'ün konuşmasında 'AK Partililer ahlaksız' diye bir ifadesi olmadığını vurgulayan Albayrak, "Ancak siz, kendi meclis üyenizin Cumhuriyet Halk Partililere yönelik sarfettiği 'ahlaksız' söylemini bastırabilmek, bunu topluma, Tuzlalılara, vatandaşa farklı anlatabilmek adına arkadaşımızı suçluyorsunuz. Bunun ve olayı başka yere çekmenizin hiçbir anlamı yok. Açın videoyu tekrar izleyin, 'Cumhuriyet Halk Partililer ahlaksızdır' diyen Nurhan Hanımdır. Ne Halil arkadaşımız ne de biz 'AK Partililer ahlaksızdır 'demedik" diye konuştu.

Nurhan Erdem'i CHP'lilerden özür dilemeye davet eden Albayrak "Eğer özür dilemek istemiyorsanız, Cumhuriyet Halk Partililer olarak 'ahlaksız' söylemini kabul etmiyoruz ve bu söylemlere de devam ediyorsanız bu mecliste de durmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
Albayrak'ın konuşmasının ardından yanlış bir ifade kullanmadıklarını savunan AK Parti Meclis üyelerine karşı, CHP’li üyeler toplantı salonunu terk etti.

ETİKETLER
#ak parti #tuzla #lgbt #chp