Gündem
24 Tem 2023 07:39 Son Güncelleme: 24 Tem 2023 07:40

AK Partili Külünk’ten YÖK Başkanı’na FETÖ uyarısı! ‘Gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?..’

AK Partili Metin Külünk, Şırnak Üniversitesi’nde ortaya çıkan "FETÖ yapılanması" sonrası YÖK Başkanı Özvar'a tepki göstererek, "Tepeden tırnağa üniversiteleri gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?" dedi.

Şırnak Üniversitesi'nde ortaya çıkan "FETÖ yapılanması" haberlerinin ardından üniversitelerdeki yapılanmaları gündeme getiren AK Partili Metin Külünk, YÖK Başkanı Erol Özvar'ı uyardı. Külünk, şunları yazdı:

"Peşinen söyleyelim sakın Sayın CB’mızın attığı imzanın arkasına saklanmayın. Görüldüğü gibi üniversitelerde FETÖ temizliğinin yapılmadığı, Şırnak Üniversitesi’nde akıllara ziyan, mazeretlerin arkasına saklanıldığı gün gibi ortadadır. Förünen demek ki eski rektörle yeni rektör FETÖ’den ceza alan bu şahsı korumak üzere anlaşmışlardı. Ancak KAHRAMAN MİLLETİMİZİN SÜRECİ YAKIN TAKİBİNİ UNUTMUŞLARDI. Peki şimdi Şırnak Üniversitesi’ni kamuoyu dikkatle takip ettiği için ve kahraman milletimiz konuya duyarlılığını esirgemediği için deşifre oldular, konu ile ilgili rektörlük açıklama yapmaya MECBUR KALDI. Ya diğer üniversiteler?"

"17/15 ARALIK'TAN SONRA ÜNİVERSİTEDE OLAN KAÇ ŞÜPHELİ VAR"

Külünk, YÖK Başkanı Özvar'a, “17/25 Aralık’tan sonra ve de 15 Temmuz’dan sonra üniversitelerin içinden ya da dışından kuvvetli FETÖ şüphesi bulunan ve de bulundukları üniversitede örgüt hiyerarşisinde hareket eden, mahrem imamlara bağlı FETÖ yapısı içinde olup haklarında kuvvetli şüpheye dayalı ihbar mektupları, ihbarlar delillendirilmiş şüpheler ile ilgili YÖK’e intikal etmiş kaç üniversitede soruşturma talebi var?” diye de sordu.

"SALADAN SONRA ZAM" ELEŞTİRİSİ DE YAPMIŞTI

Külünk, 16 Temmuz gecesi gelen ÖTV zammı için de, "Akaryakıta yapılan ÖTV zammının 15 Temmuz gecesinde hem de sala okunmasının hemen ardına denk getirilmesi kirli bir operasyona benziyor" demişti.

ETİKETLER
#metin külünk #yök