Gündem
11 Ara 2023 12:17 Son Güncelleme: 11 Ara 2023 12:18

AK Partili isimden ‘sokak köpekleri’ çıkışı! ‘Siyasetin adım atması gerekiyor…’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, sokak köpekleri meselesi hakkında konuştu ve “Bunun medeni dünyada çözüm yöntemi neyse, kendi değerlerimizde çözüm yöntemi neyse, bu yöntemlerle çözülmesi gerekiyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Kanal 24’te yayınlanan Esra Elönü'nün sunduğu Arafta Sorular programında başıboş köpek sorununu değerlendirdi.

"Hepimizin başına gelebilir, sokaklarda bu sahipsiz köpekler bize çocuklarımıza saldırabilir" diyen Yalçın, "Bunun medeni dünyada çözüm yöntemi neyse, bizim kendi değerlerimiz çerçevesinde çözüm yöntemi neyse çözülmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

"SİYASETİN ADIM ATMASI GEREKİR…"

"Sokakta başıboş köpekler eğer toplum yaşamı için bir tehlike oluşturmaya başladıysa bununla ilgili siyasetin adım atması ve bu meselenin çözülmesi gerekir" şeklinde devam eden Hasan Basri Yalçın, "Çözümün, toplumsal olarak anlaşabileceği vicdani bir çözüm olması gerekiyor” diye vurguladı ve sözlerini şöyle noktaladı:

"Ama her şeyden önce devletin vatandaşı korumak gibi bir sorumluluğu vardır. Bu yüzden bu sorunun kısa bir süre içerisinde çözülmesi gerekiyor."

İşte o açıklamalar…