Ekonomi
01 Ara 2022 14:51 Son Güncelleme: 01 Ara 2022 15:02

AK Partili isimden asgari ücret ve EYT açıklaması! ‘Ümit ederim…’

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında milyonların merakla beklediği asgari ücret ve EYTkonusunda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete ilişkin olarak, "Ümit ederim iyi oldu denilecek bir rakam açıklanacak" yorumunu yaptı. 

Kurtulmuş CNN Türk canlı yayınında, "Bir rakam söylemem ama rakamın nasıl belirleneceği bellidir. Bugün ilk toplantı yapılacak. Makul bir asgari ücretin belirlenmesine çalışılacaktır. Tatmin edici bir asgari ücret açıklanacağını ümit ediyorum. Vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir artış olacağını düşünüyorum.  Burada şunu da yapmamak lazım, rakam söylemek kolay benim de gönlümden geçen rakamlar var... Spekülatif rakamlar üzerinden kamuoyunu yanlış yönlendirmek doğru değildir siyasetçi olarak bizim görevimizi doğru bilgiyi söylemektir. Türkiye'de alım gücünün artırılması en temel önceliklerimizdendir. İstihdam oranların artırılması işsizlik oranının aşağı çekilmesi hükümetin önceliklerindendir. Bunları bir arada yöneterek, daha çok insanın istihdam edilmesini temin ederek alım gücünü artıracak tarzda olmamız lazım. Türkiye'de asgari ücret neredeyse ortalama ücret haline gelmiştir. Ümit ederim iyi oldu denilecek bir rakam açıklanacaktır" ifadesini kullandı. 

EYT HAKKINDA DA KONUŞTU

"Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda takvim bitti mi, çalışma ne aşamada?" sorusu üzerine ise Kurtulmuş, "Bu konu 1 milyon 900 bin küsur vatandaşımızı birebir ilgilendiren bir mesele. Artık son noktaya doğru gelinmiştir rötuşları yapılarak, belli bir zamanlama ile Meclis takvimi de dikkate alınarak, biliyorsunuz bir bütçe maratonu var, o takvim de göz önünde bulundurulacak." dedi.

Süreçle ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaşacağını bildiren Kurtulmuş, Meclis Başkanı'nın isterse Meclisi bütçeden sonra da çalıştırabileceğini, bunun teknik bir mesele olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Hükümetimiz bu anlamda çalışmasını tamamlamıştır, Çalışma Bakanlığımız çalışmalarını son noktaya getirmiştir. Onların rötuşları yapılarak Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuna açıklayacaktır. Sadece açıklanması değil, hızlı bir şekilde yasalaşması süreci de hükümetin gündemindedir." diye konuştu.

Emeklilikte, yıl ve prim dışında yaş kriteri bulunduğunu hatırlatan Kurtulmuş, bunlarla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının detaylı bir hazırlık yaptığını hem beklentileri karşılayacağını hem de rasyonel bir adım atılacağını vurguladı.