Gündem
10 Ağu 2023 18:29 Son Güncelleme: 10 Ağu 2023 19:18

AK Partili Çelik: Seçim sonuçlarını kabul etmeyen bir tablo içerisindeler

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası konuşan Parti Sözcüsü Çelik "Geldiğimiz noktada hala seçim sonuçlarını kabul etmeyen bir tablo içerisindeler. Vatandaş 'iyi ki Kılıçdaroğlu kazanamamış' diyor." dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "Seçimi hile ile aldılar. " demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü yapılan grup toplantısında Cumhur İttifakı'nın seçimi hile ile aldığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu "Hep seçimi beklediler. Seçimden sonra gereğini yapalım dediler. Seçimi hile ile aldılar. " demişti.

AK PARTİ MYK TOPLANTISI

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik toplantı sonrası kameraların karşısına geçti.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Sayın Cumhurbaşkanımızın emanete sahip çıktığı görülmüştür.Yıkım siyaseti karşısında kararlı mücadele ettiği görülmüştür. 2023 seçimlerinde yaklaşık 28 milyon oy alarak tescil etmiştir. Milletimiz her zaman verdiği destekle hiçbir zaman onu yalnız bırakmamıştır.

Önemli gelişmelerden bir tanesi, sıfır atık konusundaki Türkiye'nin ortaya koyduğu inisiyatif. Emine Erdoğan hanımefendi BM'ye katılmıştı 30 Mart Sıfır Atık günü olarak kabul edilmişti.

Muhalefetle ilgili tartışmalar var. Seçimlerin ilk turu devam ederken, bazı odaklar bize şu soruyu getiriyorlardı: Seçim sonuçlarını kabul edecek misiniz? Ben de seçim sonuçlarını kabulü açısından bizim bir sorunumuz yok. CHP'nin bir sabıkası var diye. Geldiğimiz noktada hala seçim sonuçlarını sindirmek de zorlanan, kabullenemeyen bir tablo var. Vatandaş 'iyi ki Kılıçdaroğlu kazanamamış' diyor. Ortaya çıkan tablo vahimdir.

TERÖRLE MÜCADELE

İki tür mücadele yürütülmektedir. TSK, MİT, Emniyet çalışma yürütmektedir. Aynı zamanda siyasi denklemde terörün arkasındaki siyasi arayışların farkındayız. Teröristlerin arkasındakileri de görüyoruz. Mücadelemiz devam edecek.

Bireysel hatalar facialara yol açıyor, hassasiyet olmalı. Baykar'ın İHA'larına dönük olarak ortay koyulan açıklamalar yanlış. Muhalefet etmek adı altında bir seviyesiyle yürütüldüğünü gördük. İHA'ların orman yangınlarında kullanılması dünyada bizi pozitif ayrıştıran bir tablo oluşturmaktadır. Hastalıklı bir grup tarafından hedef alınmaktadır.

KUR-AN'I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR

Bunlar nefret suçlarıdır. İnsanlığa dönük suçlardır. İfade özgürlüğüyle hiçbir ilgisi yoktur. BM 'suç' diye niteledi. İfade özgürlüğü adı altında din özgürlüğü tehdit altına alınmaya başlanmıştır.

RUSYA'NIN KKTC'DE OFİS AÇMA KARARI

KKTC'ye açılan yabancı devletlerin ofislerinin tabiki kıymeti vardır. Cumhurbaşkanımız ifade etti. İki devletli çözümün artık kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı binası yapılıyor. Rumlar bundan bile rahatsız oluyorlar. Nitekim Türk Devletleri Teşkilatı'nda KKTC'nin edindiği pozisyon önemli bir kazanım olmuştur.