Gündem
17 Kas 2021 08:06 Son Güncelleme: 17 Kas 2021 08:07

AK Partili belediyenin millet bahçesi projesine yargı freni!

İzmir, Bergama Belediyesi’nin onlarca esnafın etkileneceği millet bahçesi projesine yargı “dur” dedi. Mahkeme, AK Partili belediyenin proje için açtığı 14 Eylül Stadı yıkım ihalesinin yürütmesini durdurdu.

Cumhuriyet'ten Erman Şentürk'ün haberine göre İzmir Bergama’da tartışmalara yol açan millet bahçesi projesine yargı freni geldi. Proje nedeniyle mağduriyeti gündeme gelen 86 esnafın yanı sıra büyükşehir belediyesi, meslek odaları ile vatandaşların da karşı çıktığı 14 Eylül Stadı’nın yıkım işlemleri hukuka ve mevzuata aykırı bulundu. 5. İdare Mahkemesi AK Partili Başkan Hakan Koştu’nun geçen hafta düzenlediği yıkım ihalesi için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Meslek odalarının, ilçe halkının ve siyasi partilerin de dahil olduğu yargı sürecinde itirazları değerlendiren mahkeme, belediyenin aldığı yıkım kararını oybirliği ile hukuka aykırı buldu. Yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte, esnafın gözü şimdi millet bahçesi için yapılan imar değişikliğine dair açılan iptal davasına çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve meslek odalarının da açtıkları bir diğer davada benzer şekilde iptal kararı alındığı takdirde bu kez projenin tümden iptali gündeme gelecek.