Polemik & Kulis
02 Mayıs 2017 16:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:39

AK Partili belediyeden İHA'ya "tehdit ve taciz" suçlaması: Sözleşmelerini yenilemeyince...

Kağıthane Belediyesi, İhlas Haber Ajansı'nın kendileri hakkında kasıtlı haber yaptığı iddiasıyla kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bir bildiri yayınladı.

Kağıthane Belediyesi, İhlas Haber Ajansı'nın kendileri hakkında kasıtlı haber yaptığı iddiasıyla kamuoyunu bilgilendirme amacıyla bir bildiri yayınladı.

Kağıthane Belediye Başkanlığı tarafından medya organlarına gönderilen bildirilde  "İhlas Haber Ajansı'nın belediyemiz aleyhinde son dönemde medya organlarına servis ettiği; habercilik etiğine uymayan ve yanıltıcı haberlerine ilişkin bu açıklama metninin tarafımızca yazılması zorunlu görülmüştür."  denildi.

İşte o bildiri:

İHA’dan KASITLI HABERLER DİZİSİ

Yaptığı çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve kurumsal kimliğinin gerektirdiği iletişim faaliyetlerini en verimli şekilde yürütmek üzere gayret gösteren belediyemiz, bu çerçeveden olmak üzere çeşitli medya kuruluşlarının yanısıra İHA ile de çalışmıştır.
İHA ile sürdürülen çalışma, 2013 yılından başlayıp 2016 yılı sonuna kadar devam etmiştir.
2017 başı itibariyle sözleşmelerinin yenilenmemesi üzerine, İHA kasıtlı haber yapmaya başlamıştır.
Gönderilen tekzipleri dikkate almayan ve aleyhte bir kamuoyu oluşturma tehdidini devam ettirerek, öne sürdüğü koşulları dayatan bu tavrın elle tutulur bir yanı yoktur.
Sınırlarımızda olmayan, sorumluluk dahilimizde bulunmayan konuları bize mal ederek yaptığı yayınlar, gerçek dışı bilgiler içermektedir.
Son yaptığı “haber”de bir kağıt toplayıcısının ambalaj maddeleriyle birlikte çektiği anlık görüntüsünü, ilçenin tamamına mal ederek yayınlamıştır.
Ayrıca ilçemiz hayvanseverlerini aleyhimizde haber yapmak için sürekli taciz etmektedir.
Tüm bunlar aslında hukuki süreç gerektirmektedir.
Gerek ilçe gerek ilçe dışı kamuoyu, bizi tanımakta, yaklaşımlarımızı bilmektedir.
Hangi konuda nasıl davranacağımız konusunda fikir sahibi olan ve güven duyan kamuoyunun zihnini bulandırmaya kasteden bu yaklaşımı çirkin bulduğumuzu ifade eder, bu tavrın kamuoyu vicdanında sonuç alamayacağını bir kere daha vurgulamak isteriz.

Saygılarımızla

Kağıthane Belediye Başkanlığı