Gündem
28 Eyl 2022 09:12 Son Güncelleme: 28 Eyl 2022 09:14

AK Partili belediyeden 25 milyon TL'ye 'İHA Üssü'

Geçen yıl bütçesi 19 milyon TL açık veren Karesi Belediyesi, 25 milyon TL'ye İHA Eğitim Merkezi açıyor. Belediye projeyi “Türkiye’de bir ilk. Karesi, İHA Üssü haline gelecek” diyerek tanıttı.

AK Partili Karesi Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, 9 Ağustos’ta “1 Adet İHA Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi Yapım İşi” başlığıyla bir ihale açtığı ortaya çıktı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, ihaleyi ‘Volkan Özmen İnşaat’ isimli firma kazandı. Geçen yıl bütçesi 19 milyon TL açık veren belediye ile şirket arasında 24 milyon 977 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

Birgün gazetesinden Uğur Şahin’in haberine göre; inşa edilecek merkezde teorik ve uygulamalı eğitim sınıfları ile iniş-kalkış pistleri ve kapalı uçuş alanları yer alacak. Merkez, belediyeye ait 20 bin 797 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, “gençlere çağın anlamını taşıyan bir miras bırakmak adına” projeye başlandığı belirtilerek, “Türkiye’de bir ilk olacak merkez ile Karesi, İHA Üssü haline gelecek” denildi.