Gündem
30 Eyl 2021 13:43 Son Güncelleme: 30 Eyl 2021 13:48

AK Partili belediye göçmenlere ev kiralamayı yasakladı

İstanbul'un Fatih İlçesinde göçmenlere konut kiralanması yasaklandı. Ocak 2021 döneminden itibaren uygulanan karar kapsamında çok sayıda göçmen ilçeden ayrıldı.

Bir dönem göçmenler nedeniyle büyük zorluklar yaşayan Fatih Belediyesi, Ocak 2021 döneminde bazı kararlar aldı. Alınan kararlar kapsamında ilçede göçmenlere ev kiralanması yasaklandı. Göçmenler oturma izni olsalar dahi Fatih İlçesinde konut kiralayamıyorlar. 

BELEDİYE GÖÇMENLERE EV KİRALANMASINI YASAKLADI

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan alınan karar ve elde edilen sonuca dair açıklamalarda bulundu. İstanbul'da milyonlarca mülteci yaşarken en fazla müşteci ağırlayan ilçelerin başında Fatih geliyor. Fatih Belediyesi Ocak 2021 döneminde göçmen sorununa dair bazı adımlar atmış ve göçmenlere ev kiralanmasını yasaklamıştı.

Konuya ilişkin Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan gelinen noktaya değindi. Turan konuşmasının başına ilçede göçmenlerin oturma izinleri dahi olsa ev kiralayamadıklarını hatırlatarak rakamlar verdi. Alınan kararın ardından Fatih'ten 8 ayda 7 bin göçmenin ilçeden ayrıldığını ifade eden Ergün Turan şu ifadeleri kullandı.

"Şimdi biz klasik manada bazıları gibi göçmen karşıtlığı üzerinden konuşmuyoruz. Ama şöyle de demiyoruz; yani bir şey yokmuş da demiyoruz. Bir sorun var. Bu sorun yönetilmediği zaman sorun olur. Biz yönetiyoruz. Bir karar aldık birinci ayın 17'sinden, 2021'den itibaren Fatih'te ve Esenyurt'ta; bu bizim Bakanlıktan ricamız oldu, İstanbul'da yaşama izni olan herhangi bir yabancı, ikamet izni olan bir yabancı, Suriyeli ya da başka memleketli Fatih'te herhangi bir ev kiralayamaz."

Fatih Belediye Başkanı Egün Turan konuşmasının devamında "Artık daha fazla göçmen yerleşmemeli" dedi. Sosyal dokuda tahribat oluştuğunu ifade eden Turan, Fatih'te yılın ilk 8 ayında 7 bin göçmenin ayrıldığını duyurdu. Ergün Turan ilçede 50 bin göçmen varken bu sayının azaldığını da sözlerine ekledi.