Gündem
29 Eyl 2021 10:11 Son Güncelleme: 29 Eyl 2021 10:36

AK Partili başkandan torpile skandal savunma! ‘Millet dünyayı yiyor, biz...’

Alınacak 5 işçi için torpil yapılacağı iddia edilen Elazığ Palu Belediyesi Başkanı Bekir Yıldırım, skandal bir savunma yaptı.

Elazığ’ın AK Parti’li Palu Belediyesi, 5 işçi alımı yapacağını duyurdu. Açılan ilana rağmen işçi alımlarının AK Partililerin vereceği isimlerden olacağı iddiaları yanıtlayan Belediye Başkanı Bekir Yıldırım, "Evet iddialar doğru. Biz 5 kişinin ismini verdik, bu isimler de bize yakın isimlerdir. Mevzuata aykırı bir durum da yoktur. Biz gerekli olan her yerden izin aldık. Vatandaşların gösterdiği tepkileri boş olarak değerlendiriyorum. Kimsenin ağzını tutacak halimiz de yok… İsteyen istediğini söylesin. Beş kişi için adam mı vuralım? Millet dünyayı yiyor, biz 5 kişi işe alıyoruz çok mu görüyorlar?" ifadelerini kullandı.

GÖREVDEN ALINAN İSİM YERİNE SEÇİLMİŞTİ

31 Mart 2019 yerel seçimlerde, Palu Belediye Başkanı AK Partili Efrayim Ünalan’ın hakkındaki 2 yıl 6 ay hapis cezasının onanmasının ardından mazbatası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti. Belediye Başkanlığına ise yerine ise mecliste yapılan oylama AK Partili Bekir Yıldırım belediye başkanı olmuştu.