Gündem
21 Tem 2011 11:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:35

AK PARTİ'DEN ZAHİD AKMAN'A ZİYARET!

Deniz Feneri davasından Sincan Cezaevi'nde cezasını çeken Zahid Akman'ı AK Partili vekiller ziyaret etti

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Deniz Feneri soruşturmasında tutuklanan Zahid Akman ve diğer isimlerin, bazı AKP milletvekilleri tarafından ziyaret edildiği öğrenildi.

ARKADAŞI OLARAK GİTTİLER
Adalet Bakanlığı’ndan izin alan 10 kadar vekil gerekçe olarak tutukluların “arkadaşları” olduğunu gösterdi. RTÜK Başkanı Dursun ve bazı üyelerin de cezaevine gittiği bildirildi.

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. bağlantılı soruşturmada tutuklanan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve diğer isimleri kaldıkları cezaevinde 10 kadar AKP milletvekilinin ziyaret ettiği öğrenildi. Üç Ankara savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 6 Temmuz’da Zahid Akman, Kanal 7’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik ve Finans Müdürü Erdoğan Kara gözaltına alınmıştı. 50 saati bulan ifadelerin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan Kara serbest bırakılırken diğer şüpheliler 11 Temmuz’da tutuklanmışlardı.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Şu anda Sincan Cezaevi’nde kalan Akman ve diğer isimleri, tutuklu bulundukları 10 günlük sürede ailesinin yanı sıra birçok kişi ziyaret etti. Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgeye göre, ziyaretçiler arasında 10 kadar milletvekili de bulunuyor. “Geçmiş olsun” ziyaretine giden vekillerin Ak Parti ’den olduğu öğrenildi.

Milletvekilleri, ziyaret izinlerini bizzat Adalet Bakanlığı’ndan aldı. Gerekçe olarak da tutuklu bulunan isimlerin “arkadaşları” olduğu gösterildi. Ancak bakanlık, cezaevine giden milletvekillerinin adlarını açıklamadı. RTÜK Başkanı Davut Dursun ve bazı üyelerin de Akman’ı ziyaret ettiği belirtildi.