Röportaj
01 Mayıs 2017 11:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:39

AK Parti'den yeni Cem Küçük mesajı: "Bizden olmayanların ..."

Cumhurbaşkanı eski metin yazarı Aydın Ünal, AKP içindeki kavgayla ilgili Yeni Akit gazetesine konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AKP içindeki kavgaya ilişkin “Daha fazla bu gemiye zarar verebileceklerini zannetmiyorum” açıklamasında bulundu.

AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Akit gazetesinden Fatma Gülşen Koçak’ın sorularını yanıtladı. Aydın Ünal, “Medyada çekilen kılıçlar var. Herkes kendisini daha "Reisçi" görerek diğer tarafa saldırıyor. Bu durum nasıl sona erer?” sorusuna şöyle yanıt verdi: 

“DAHA FAZLA BU GEMİYE ZARAR VEREBİLECEKLERİNİ ZANNETMİYORUM”

“Bunu çözüme kavuşturmak için Cumhurbaşkanımıza kulak vermemiz gerekir. Hiçbir zaman ben demeyen bir liderdir. Ben onun metin yazarlığını yapmış birisi olarak da biliyorum. Kazara konuşma metinlerine ‘ben’ diye yazdığımız zaman üzerini çizer ve onları ‘biz’ diye düzeltirdi. Hiçbir zaman benliğini, nefsini davanın önüne geçirmemiş, davanın önünde tutmamış birisidir. Son derece mütevazı bir liderdir. Biz doğru olursak, hak yolunda ve hak istikametinde olursak zaten bizden olmayanların daha fazla bu gemiye zarar verebileceklerini zannetmiyorum.”

NEDEN SÜREKLİ 'YALNIZIM' DİYOR?

“Erdoğan'ın yalnız olduğu vurgusu her zaman canlı tutuluyor ve kendisi de söylüyor. Sizce neden yalnız?” sorusuna ise Aydın Ünal şu yanıtı verdi:

“Özgüven aşılamak kolay bir iş değildir. Bunun yanında çok fazla insanla çalışıyor. Gençlik kolları başkanlığından başlayarak bugüne kadar bütün o kademelerde binlerce belki on binlerce insanla çalıştı. Birçok hayal kırıklığı da yaşadı. Kendisini üzen kimi zaman da umutsuzluğa sevk eden olaylarla karşılaştı. Onun yalnızlığı biraz da bundan kaynaklanıyor.”

CEM KÜÇÜK KAVGAYI BAŞLATMIŞTI

Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AKP'nin başına geri döndükten sonra kendi deyimiyle "radikal İslamcılarla" ve "Mavi Marmara'daki manyak tiplerle" yolunu ayırması gerektiğini söylemişti. Bu sözlerin ardından AKP’liler, Cem Küçük’e sert sözlerle karşılık vermişti.