Polemik & Kulis
12 Nis 2019 12:01 Son Güncelleme: 12 Nis 2019 16:07

Ak Parti’den seçim gecesi iddialarına yanıt!

AK Parti’de seçim gecesi tansiyonun yükseldiği iddialarına ilişkin bugün bir açıklama yapıldı.

Turktime sitesi yazarı Talat Atilla seçim gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşadıklarını kaleme almış ve köşe yazısında “Öndeyiz!” diyen anket firmasının suratına anket kağıtlarını fırlattığını iddia etmişti. Yazıda ayrıca Erdoğan’ın o gece AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a sinirlendiği ve Ankara’da asansörde kaldığı iddiaları da okuyucu ile paylaşılmıştı.

İşte o iddialar için bugün Hamza Dağ avukatı aracılığı ile bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Talat Atilla tarafından ortaya atılan iddiaların olumsuz algı oluşturmak adına yapıldığı ve yanlış bilgilendirici nitelik taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Erdoğan Anket Kağıtlarını Fırlattı, Telefonuna Çıkmadılar ve Asansörde Kaldı” başlığıyla verilen haberde, müvekkilim 27. Dönem-İzmir Milletvekili Sayın Hamza DAĞ'ın adına yer verilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza DAĞ'ın sekreteri arasında, Mahalli İdareler Genel Seçimi'nin yapıldığı günün akşamı geçtiği iddia edilen ifadeler kaleme alınmıştır. Bahsi geçen yazıda anlatılan olay herhangi bir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır ve açıkça görülmektedir ki yazıyı kaleme alan gazeteci açıklamamakta özgür olduğu kaynağı tarafından yanıltılmıştır. “Erdoğan Anket Kağıtların Fırlattı, Telefonuna Çıkmadılar ve Asansörde Kaldı” başlıklı, kamuoyunu yanlış bilgilendirici ve zaman-içerik açısından değerlendirildiğinde olumsuz algı oluşmasına sebep olacak nitelikteki yazıya hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini ve konu ile ilgisi bulunan, doğru olmayan beyan ile vatandaşlarımızı yanıltma gayesi güden kişileri kınadığımızı bildirerek, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.