Gündem
05 Mar 2013 11:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

AK PARTİ'DEN NAMIK DURUKAN'A SÜRPRİZ DESTEK!

Ak Parti'li Mehmet Ali Şahin, Milliyet muhabiri Namık Durukan'ın büyük habercilik yaptığını söyledi..

Milliyet'in kamuoyuna duyurduğu, İmralı görüşmesine ilişkin tutanaklar kamuoyunda büyük yankı yaratırken, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, basın özgürlüğü kapsamında habercilik yapıldığını belirtti.

Şahin, "Gazeteci arkadaşımızın basın özgürlüğü bağlamında yapmış olduğu bir haberciliktir. Arkadaşımızı 'niye böyle bir haber yaptın' diye değerlendirmeyi doğru bulmam, kişisel olarak. Namık Durukan bey görevini yapmıştır" dedi.

Şahin, Milliyet'e yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yıllardır terör belasıyla mücadele ettiğini ve gelinen noktada barışın sağlanması için her kesimin hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti. Sorunu çözebilmek için attıkları barışçıl adımların birileri tarafından sabote edilmek istendiğine dikkati çeken Şahin, bu tür girişimlerin kendilerini hedefe varmaktan alıkoyamayacağını kaydetti.

AÇIKLAMAK BİZE DÜŞMEZ
Şahin, İmralı'da yapılan görüşmenin tutanaklarının Milliyet gazetesinde yayımlanmasını "basın özgürlüğü kapsamında bir habercilik" olarak nitelendirirken, haberi yapan muhabir Namık Durukan'ın görevini yerine getirdiğini vurguladı. Haberin kimden alındığı konusunda kendilerinin de bilgi sahibi olduğunu ancak bunu açıklamanın kendilerine düşmeyeceğini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Böylesine Türkiye için önemli bir çözüm sürecinde o tutanakların kim tarafından verildiği kamuoyunca tartışılıyor. Haberi yazan muhabir arkadaşımız, Namık Bey görevini yapmıştır. Kim eline bu tür nitelikli konuyu geçirirse yayınlar, Namık Durukan da bunu yapmıştır. Haber, bu sürecin şeffaf şekilde yürümesini düşünen biri tarafından verilmiş olabilir. Bu amaçla verilmişse bu kişinin çıkıp mertçe 'ya bunu ben verdim ama şu sebeple verdim' demesini bekliyorum."