Gündem
08 Şub 2023 17:03 Son Güncelleme: 08 Şub 2023 17:06

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na tepki! 'Normal zamandaymışız gibi siyasi açıklamalarda bulunuyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına, "Vatandaşlarımız kurtarılmayı beklerken, gecenin bir yarısı, adeta siyasi başarısızlıktan deliye dönmüş, vicdanı kör olmuş şekilde çıkmış, normal bir zamandaymışız gibi siyasi açıklamalarda bulunuyor." şeklinde tepki gösterdi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına, "Vatandaşlarımız kurtarılmayı beklerken, gecenin bir yarısı, adeta siyasi başarısızlıktan deliye dönmüş, vicdanı kör olmuş şekilde çıkmış, normal bir zamandaymışız gibi siyasi açıklamalarda bulunuyor" şeklinde tepki gösterdi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, "Kılıçdaroğlu, dün gece deprem bölgesinden talihsiz bir açıklama yaptı. Keşke önce yaralılarımızı kurtarsaydık; cenazelerimizi defnetseydik; enkazımızı kaldırsaydık" ifadelerini kullandı.

"74 yaşında bir siyasinin hatırasına bırakabileceği en kara, en kötü açıklama"
Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, "74 yaşında bir siyasinin hatırasına bırakabileceği en kara, en kötü açıklama" olarak niteleyen Turan, "Açıklamayı izleyince onun adına biz utandık. Hangi ülkede 10 ilde 13 milyon vatandaşı etkileyen, 10'a yakın ülkede hissedilen büyüklükte bir deprem oldu? Çok büyük bir afet, enkazların altında vatandaşlarımız kurtarılmayı beklerken gecenin bir yarısı adeta siyasi başarısızlıktan deliye dönmüş, vicdanı kör olmuş bir şekilde çıkmış, normal bir zamandaymışız gibi siyasi açıklamalarda bulunuyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla milletimizin yanında. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, çok sayıda teşkilat mensubumuz, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz gece gündüz zor şartlarda büyük bir mücadele içinde" dedi. 

"Hangi belediyenize müsaade edilmedi, hangi belediyenize zorluk çıkarıldı?"
Kılıçdaroğlu'na, "Hangi belediyenize müsaade edilmedi, hangi belediyenize zorluk çıkarıldı?" sorusunu yönelten Turan, şunları kaydetti:

"Çık açıkla, iftira atma. Ama Kılıçdaroğlu'nun niyeti farklı. Keşke bugün devletinin yanında olsaydı. Keşke milletine, deprem bölgesinde fedakarca çalışan kardeşlerimize moral ve motivasyon sebebi olabilseydi. Sayın Kılıçdaroğlu'nu tekrar düşünmeye, makul, insani ve sorumlu bir dil kullanmaya davet ediyoruz. Bugün tek gündemimiz canlarımızı kurtarmak olmalıydı. Bugün ortak bir dil kullanmayacaksak, bugün beraber olamayacaksak ne zaman olacağız? Günün atmosferi, Kılıçdaroğlu'nun hak ettiği cevabı vermemize engel. Allah büyük. Milletimiz her şeyi görüyor."