Gündem
15 Eyl 2010 03:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:37

AK PARTİ'DEN ''İRAN'DAN SEÇİM YARDIMI ALDI'' DİYEN İNGİLİZ GAZETESİNE SERT TEPKİ!

Ak Parti Genel Merkezi'nden İngiltere'de yayın yapan The Daily Telegraph gazetesine çok ağır bir açıklama yapıldı.

İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi, AK Parti hakkındaki şok bir iddiada bulundu. Gazete, İran’ın, seçim kampanyası sırasında kullanılmak üzere AK Parti’ye 25 milyon dolar yardımda bulunduğunu iddia etti. Habere sert tepki gösteren AK Parti Dışilişkiler Başkanı Ömer Çelik, asılsız haberin siteden kaldırılmadığı taktirde olayı uluslararası mahkemelere taşıyacaklarına işaret etti.

Habere sert tepki gösteren AK Parti Dışilişkiler Başkanı Ömer Çelik, hiç bir doğruluğu olmayan haberin kendilerine şoke ettiğini açıkladı. AK Parti adına yazılı bir açıklamada bulunan Ömer Çelik, "Böyle bir olay asla gerçekleşmediği gibi, haberinizdeki iddialar hiçbir kanıta dayanmamaktadır. Yalanlardan başka hiçbir şeye dayanmayan bu haberi kati olarak reddediyor ve partimiz aleyhine yapılmış böylesine temelsiz ve sinsi bir iddianın gazetenizde nasıl basılmış olabileceğine dair derhal bir açıklama bekliyoruz. Ayrıca, acilen kamuya duyuracağınız bir özür ve düzeltme ile birlikte, söz konusu makalenin kamu açıklaması yapılarak web sitenizden derhal silinmesini talep ediyoruz. Bu konuyu ulusal ve uluslararası mahkemelere götürme hakkımızı saklı tutuyoruz." dedi.

Muhafazakar eğilimli bir gazete olan Daily Telegraph, haberinde Türkiye ile İsrail ilişkilerinin son dönemlerde gerilediğini buna karşın İran-Türkiye ilişkilerinin geliştirildiğini yazdı. Haberde, AK Parti ile İran yönetimi arasında yapılan anlaşma gereği ilk etapta AK Parti’ye 12 milyon dolar verildiğini, kalan 13 milyon doların ise önümüzdeki genel seçimler öncesi verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını iddia etti. Gazetenin iddiasına göre batılı diplomatlar söz konusu gelişmeden ötürü kaygı içerisindeler.