Politika
20 Eyl 2022 15:58 Son Güncelleme: 20 Eyl 2022 16:04

AK Parti'den ikinci kez istifa etti İYİ Parti'ye geçti

Daha önce AK Parti'den çeşitli iddialar dile getirip istifa eden AK Partili Mamak Belediye Meclisi Üyesi Esra Yılmaz partisinden ikinci kez istifa etti. İstifa haberini sosyal medya hesabından duyuran Esra Yılmaz, İYİ Parti'ye katıldığını açıkladı.

Daha önce AK Parti'den çeşitli iddialar dile getirip istifa eden AK Partili Mamak Belediye Meclisi Üyesi Esra Yılmaz partisinden ikinci kez istifa etti. İstifa haberini sosyal medya hesabından duyuran Esra Yılmaz, İYİ Parti'ye katıldığını açıkladı. İYİ Parti saflarına geçtiğini sosyal medya hesabından duyuran Esra Yılmaz'a parti rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.

SEVGİ, MERHAMET, GÜZELLİK...

KRT'de yer alan habere göre Akşener'le Yılmaz'ın bir araya geldiği toplantıya İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker ve partililer katıldı. Yılmaz o anları sosyal medya hesabından "Samimiyet, sevgi, merhamet, güzellik, İYİ lik kazanacak" ifadeleriyle paylaştı.

İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı Habib Şeker de Yılmaz'ın partilerine katılımını "AK Parti Mamak Belediye Meclis Üyesi Esra Yılmaz istifa ederek İYİ Partimize katılmıştır. Hayırlara vesile olsun İnsaallah" diyerek duyurdu. 

NE YAŞANMIŞTI?

Mamak Belediye Meclisi Üyesi Esra Yılmaz, belediyede "akraba çeteleri"nin olduğuna ve yolsuzluklar yapıldığına dair iddialarıyla partisinde şimşekleri üzerine çekmişti. Yılmaz daha önce Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’yi işaret ederek “Belediyede yolsuzluk tespit ettim. Dava açtım. 9 yıl üye olduğum AK Parti'den bu yüzden istifa ediyorum” açıklaması ile AKP’den istifa ettiğini duyurmuştu.Yılmaz, daha sonra ikna edilmiş ve istifasından vazgeçmişti.