Gündem
06 Şub 2015 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

AK Parti'den Haşim Kılıç'a tepki: Yakışıksız bir tablo var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi Başkanına tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa  Şentop, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) Başkanlık seçiminin ertelenmesi konusunda,  "Eğer sayın Başkan kendisinden sonraki başkanı belirlemek için uygun ortam bulmak  üzere seçimi erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir" dedi.

Şentop, yaptığı açıklamada, AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın  görevinin 13 Mart'ta sona ereceğini hatırlatarak, yasa gereği yeni başkan  seçiminin iki ay önceden başlamak suretiyle tamamlanması gerektiğini ifade etti.

Kılıç'ın, 4 Şubat Çarşamba günü yeni başkanın seçimi için toplantı  yapılacağını duyurduğunu ancak 3 Şubat Salı akşamı acele bir şekilde, gerekçe  belirtmeden, seçimin yapılacağı toplantıyı 6 Şubat Cuma gününe ertelediğini  kaydetti. Kılıç'ın bugün ise yarın yapılacak toplantıyı belirsiz bir tarihe  ertelediğini duyurduğuna işaret eden Şentop, erteleme gerekçesinin ise  sunulmadığını kaydetti.

Şentop, şu görüşleri savundu:

"Akla şu geliyor; Sayın Başkan acaba yeni başkan seçiminde, istediği  sonucun çıkmayacağını düşündüğü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip  durmaktadır? Eğer böyleyse çok vahim bir tablo var ortada. Daha bir kaç gün önce  yeni bir üyenin yemin töreninde hukuktan, demokratikleşmeden söz etmişti; şimdi  ise üyelerin demokratik bir şekilde seçecekleri yeni başkanın seçim sürecini  erteleyip durmakta. Anayasa Mahkemesi üyeleri gibi başkanları da emekli olurlar.  Emekli olunca da Mahkeme ile ilişkileri kesilir. Hiçbir başkan, kendisinden  sonrasını da tanzim etmek için uğraşmaz; uğraşmamalıdır. Eğer Sayın Başkan  kendisinden sonraki başkanı belirlemek için uygun ortam bulmak üzere seçimi  erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir. Mahkeme'nin saygınlığını  korumak başta Başkan'ın görevidir. Mahkeme kadıya mülk değildir."