Gündem
26 Kas 2013 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

AK Parti'den Hakan Şükür'e uyarı! O da mı ihraç ediliyor?

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'ün dershaneler konusundaki açıklamaları partiyi rahatsız etti.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, dershanelerle ilgili olarak milletvekillerinin görüşlerini ifade etmesinin değil, medya üzerinden konuşmasının sorun olduğunu söyledi.

Dershaneler konusunda kapalı oturum olabileceğini belirten Ünal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bilgilendirme yapabileceğini kaydetti. Ünal, Meclis'te gazetecilerle sohbet ederken, bazı milletvekillerinin dershanelerle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine, "Milletvekilleri tabii ki konuşacak, düşüncelerini ifade edecek. Hiç kimse bir milletvekilinin herhangi bir şekilde iradesine ve ifade özgürlüğüne engelleme getiremez. Ama her siyasi parti, doğal olarak kendi içinde bu ifade özgürlüğünü kullanır. Kendi kurullarında ve  kendi kurallarıyla bunu uygular. Tüzük değdiğimiz şey bunun için vardır" dedi. Sorunun konuşmakla ilgili değil medya üzerinden konuşmakla ilgili  olduğunu ifade eden Ünal,  şunları kaydetti:
 
GRUP DİSİPLİNİNİ HATIRLATTI
 
"İçeride tartışırsınız, konuşursunuz, herkes fikrini ifade eder, bir  karar alınır ve bu karara uyulur. Burada grup disiplini dediğimiz şey otoriterlik  değil.  O yüzden milletvekillerimiz tabii ki kendi düşüncelerini açıklayacaklar,  ifade edecekler. Bununla ilgili sorun yok ama parti politikalarının ya da parti  kurullarının aldığı karar doğrultusunda, genel başkanın ifade ettiğinin aksine  eğer bir milletvekili açıklama yapıyorsa o  zaman burada bir sorun aramak  gerekir. Yoksa milletvekillerimizin açıklamalarıyla ilgili sorun görmüyoruz. 
 
KONU HAKAN ŞÜKÜR'E GELDİ
 
Tabii ki Hakan Şükür dershanelerle ilgili düşüncelerini açıklamıştır, Muzaffer Yurttaş 'ben de zamanında dershaneye gittim' demiştir, Hami Yıldırım konuyla  ilgili düşüncelerini açıklamıştır. Düşüncelerini ifade etmek başka bir şey,  partinin kendi içinde ortak karar aldığı bazı hususlarda parti politikalarının  aksine açıklama yapmak ve bunu alışkanlık haline getirmek başka bir şey. Bunları  birbirinden ayırt etmek gerekir. Biz milletvekillerimize dershaneler hakkında  konuşmayın diye bir tebliğde bulunmadık."