Politika
12 Tem 2023 08:10 Son Güncelleme: 12 Tem 2023 08:13

AK Parti’den Gelecek ve Saadet önlemi! ‘Üye sayısını artırdı…’

Gelecek ve Saadet'in Meclis'te kurduğu ortak grup nedeniyle komisyonlarda bir üyesinin azalması beklenen AKP'den hamle geldi. AKP, üye kaybetmemek için iç tüzükte değişiklik önerisi getirdi.

Meclis’in altıncı siyasi parti grubu olarak Saadet Partisi grubunun kurulması üzerine milletvekili sandalye sayısına göre belirlenen Meclis ihtisas komisyonlarının üye sayıları değişti. Plan ve Bütçe Komisyonu gibi bazı kritik komisyonlarda AK Parti’nin üyeliklerinin Saadet’e geçmesi gerekiyordu. Ancak AK Parti, Meclis Başkanlığı'na sunduğu iç tüzükte değişiklik önergesiyle Plan Bütçe Komisyonu dahil bazı komisyonların üye sayılarını 1 arttırdı. Böylece AK Parti, komisyonlarda hiç üye kaybetmemiş oldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, komisyonların işleyişinin aksamamasını değişikliğe gerekçe olarak gösterdi.

Komisyon üyelerinin Meclis’teki sandalye sayısına göre iç tüzükle belirlendiğini hatırlatan Saadet Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Meclis çoğunluğu gücüne dayanarak iç tüzüğe aykırı bir öneri sunduğunu dile getirdi.

AK Parti’nin komisyon üye sayısının artmasına ilişkin önerisine İYİ Parti, CHP, Yeşil Sol Parti grup başkanvekilleri de itiraz etti.