Gündem
28 Ara 2013 12:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

AK Parti'den Cemaate ılımlı mesaj; Kaptana kızıp, gemiyi delmeyin!

AKP'li Çelik, Cemaat'le yaşanan tartışmayı ''Kaptana kızıp, geminin dibini delmeyelim'' diye değerlendirdi.

AK Partili Hüseyin Çelik, Cemaat'le yaşanan tartışmayı ''Kapıyı sert çarpmayıp, kaptana kızıp, geminin dibini delmeyelim'' diye değerlendirdi. 17 Aralık operasyonu siyasi gündemi alt üst etti. Yerel seçimi gölgede bırakan tartışmalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ’nin geleceğine ve erken seçime odaklandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik ile Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gündemi değerlendirdi.
 
Çelik: Erken seçimin ‘e’sini konuşmadık
 
Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre, Türkiye , peş peşe 3 seçime gidiyor. 30 Mart’ta yerel seçim, ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 yılı haziran ayında ise genel seçimler için sandık kurulacak. 17 Aralık operasyonu, AK Parti’de yaşanan istifalar seçimlerin öne alınmasını gündeme taşıdı. Türkiye, yaşanan son olaylardan sonra erken seçime mi gidecek? Hüseyin Çelik ve Mahir Ünal, gündemlerinde erken seçim olmadığına vurgu yaptı. İki gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını hatırlatan Hüseyin Çelik, “ O toplantıda erken seçimin ‘e’si bile konuşulmadı. Erken seçimi gerektirecek bir durum yok. Türkiye’yi seçim havasına sokmanın da gereği yok. Kaldı ki seçim olsa değişen ne olacak?” diye sordu. Mahir Ünal da benzer ifadeler kullanırken şu noktaya dikkat çekti”: Seçimi öne almaya gerek yok ama Başbakanımız ‘hakem millettir’ der mi? Diyebilir. O zaman seçime gideriz”
 
‘Kapıyı sert çarpma’ sözüm herkese
 
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, son zamanlarda yaşanan tartışmaların Türkiye’ye zarar vermeye başladığını söyledi. Dolar, faiz, borsadaki gelişmelere dikkat çeken Çelik, “İnsanlar ona-buna zarar vereceğim derken kendi ülkelerine zarar verdiklerini görmeli” dedi. Hükümet-Cemaat gerilimini değerlendirirken “Çıktığın kapıyı sert vurma, belki geri dönmen gerekebilir” diyen Çelik, ılımlı mesajlar verdi. Çelik, “Kapıyı sert çarpma sözünü herkes için söylüyorum. Kaptana kızıp, geminin dibini delmeyelim. O gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz, çıktığın kapıyı sert vurma, belki geri dönmen gerekir” dedi. Çelik Cemaatle yaşanan tartışmayı değerlendirirken “Kapıyı sert çarpma Kaptana kızıp, geminin dibini delmeyelim. O gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz” diye konuştu dedi.
 
Grubumuz sapasağlam
 
Dershane tartışmaları ve 17 Aralık operasyonu sonrası AK Parti’den istifa eden milletvekili sayısı 6 oldu. Kulislerde istifa sayısının artabileceği söyleniyor. Grup Başkanvekili Mahir Ünal, parti grubunun sapasağlam olduğunu savundu. Son oylamada 318 milletvekilinin Meclis’te hazır olduğunu söyleyen Ünal, “Millet her şeyin farkında. Bu tarz operasyonları başka ülkelerde yapabilirler ama bu millet yutmaz. Bizim milletimizin irfan ve feraseti yeter” diye konuştu.
 
3 dönem değişecek mi?
 
Çelik ve Ünal, Başbakan Erdoğan’la beraber 73 AK Parti milletvekilini etkileyecek ‘3 dönem kuralı’nın değişeceğine dair bir girişim olmadığının altını çizdi.