Politika
26 Tem 2023 20:22 Son Güncelleme: 26 Tem 2023 20:37

AK Parti'de Yavaş'ın karşısına çıkacak isim belli oldu! Yerel seçimler yaklaşırken flaş kulis!

Ankara'da Mansur Yavaş'ın son günlerde İYİ Parti lideri Meral Akşener'le görüşmeleri konuşulurken, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

Sözcü'den Saygı Öztürk, 31 Mart’ta yapılması planlanan belediye başkanlığı seçiminde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un gösterileceğini, Altınok’un ilçe ve mahalle gezilerini de son dönemde artırdığını yazdı. CHP’nin adayının yine Mansur Yavaş olacağı belirtildi ancak İYİ Parti’nin de Mansur Yavaş’ı kendi listelerinden göstermeyi planladığı öne sürüldü.

MANSUR YAVAŞ'IN EKİBİ HAREKETE GEÇTİ

Turgut Altınok'un AK Parti'nin adayı olacağının medyaya yansımasının ardından Mansur Yavaş'ın ekibine yakınlığı ile bilinen 'Ankara Yazıyor' isimli Twitter hesabından, Turgut Altınok aleyhine yapılan paylaşım dikkat çekti. Paylaşımda, "Keçiören Belediyesi'nin bir türlü toplamayı beceremediği çöpler Keçiören halkını canından bezdirdi. Keçiören'de sokak gezintileri esnasında çektirdiği fotoğraflarla tanınan Bld. Bşk. Turgut Altınok'un bu görüntüler karşısında ne diyeceğini #Keçiören halkı çok merak ediyor." denildi.

MANSUR YAVAŞ AKŞENER'İ ZİYARET ETMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yeniden göreve seçilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı görevine getirilen Oktay Vural’a “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirmişti. Mansur Yavaş'ın bu ziyaretten önce de Akşener'le evinde görüştüğü iddia edilmişti.

YAVAŞ, AKŞENER'E ADAY LİSTESİ VERDİ!

Mansur Yavaş'ın ittifakın geleceğiyle ilgili açıklamalardan rahatsızlık duyduğu ve Akşener'e 2024 seçimleri için Ankara'nın ilçelerinde aday gösterilmesini istediği isimlerin listesini verdiği iddia edilmişti. Yavaş'ın danışmanı Volkan Gültekin ise bu iddiaları yalanlamış ve sadece 'hayırlı olsun' ziyareti olduğunu öne sürmüştü.