Politika
28 Şub 2024 09:39 Son Güncelleme: 28 Şub 2024 09:46

AK Parti’de seçimden önceki son MYK’da ne konuşuldu? Detaylar belli oldu…

Seçim öncesi son kez yapılan ve 1.5 saat süren AK Parti’nin MYK toplantısının detayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında 31 Mart seçim kampanyasının detayları ele alındı.

ÖNCEKİ SEÇİMDE KAYBEDİLEN İLLER

Milliyet’ten Ayşegül Kahvecioğlu’nun aktardığına göre, Erdoğan, açış konuşmasında seçime yönelik hazırlıklara işaret ederek, “İnşallah 14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de aynı başarıyı elde edeceğiz. Kendi belediyelerimizi muhafaza edeceğimiz gibi 2019 seçimlerinde kaybettiğimiz büyükşehirleri de muhalefetin elinden geri alacağız” dedi.

“MECLİS ÇALIŞMALARINI ARTIK BİTİRİN, HERKES SAHADA OLSUN” TALİMATI

Erdoğan, “Meclis çalışmalarını artık bitirin, herkes sahada olsun. Seçime kadar gece gündüz vatandaşla bir arada olun” talimatını verdi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de bu hafta sekizinci yargı paketinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Meclis’in kapanacağı bilgisini paylaştı.

İSTİFA EDEN BAŞKANLARA KARŞI ÖZEL ÇALIŞMA

MYK toplantısında Erdoğan’ın yeniden aday gösterilmediği için başka partilere geçerek AK Parti’ye rakip olan belediye başkanlarının bulunduğu il ve ilçelere yönelik özel çalışma yapılması talimatı verdiği de öğrenildi.