Politika
26 Tem 2021 07:52 Son Güncelleme: 26 Tem 2021 07:55

AK Parti’de kriz büyüdü! Erdoğan’a hiç beklemediği isimden tepki geldi

AK Parti MKYK üyesi eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'deki Suriyeliler ile ilgili sözlerini üstü kapalı eleştirdi.

Türkiye'nin Suriye'nin ardından Afganistan'dan almaya başladığı göçle ilgili tartışma sürüyor.  Tartışmaya katılan AK Parti'nin eski milletvekili ve MKYK üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

'ENSAR' ELEŞTİRİSİ

Erdoğan'ın da Suriyelilerle ilgili sıklıkla bahsettiği "Ensar" vurgusuna dikkat çeken Tayyar, şu mesajı paylaştı: "Göçmen sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı, Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli tartışma konusu olmaya namzet. Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur."

İşte o paylaşım…

 

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerle ilgili sosyal medya hesabından 16 Temmuz günü videolu bir paylaşım yaptı. "Bu sorunu çözmek zorundayız" diyen Kılıçdaroğlu “Irkçılık yapmıyorum. Suriyeliler bizim akrabalarımız ama onlar doğdukları topraklarda mutlu olurlar. Dolayısıyla Suriyeli kardeşlerimizi huzur içinde kendi ülkelerine göndereceğiz. Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda Suriye konusunu, Suriye sorununu, Suriyelilerin sorununu da iki yıl içinde çözeceğim” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN'IN TEPKİSİ

Erdoğan da Suriyeli sığınmacılar konusunda Kılıçdaroğlu'na 21 Temmuz günü tepki gösterdi. Erdoğan, "Biz bu ülkede iktidarda olduğumuz sürece bize sığınan Allah'ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız. Bu kadar açık söylüyorum" ifadesini kullandı.