Politika
20 Eki 2023 11:40 Son Güncelleme: 20 Eki 2023 12:03

AK Parti’de İstanbul için öne çıkan isim belli oldu! İşte kapalı kapılar ardından konuşulan anket…

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AK Parti'nin İstanbul adaylığı için öne çıkan ismi köşesine taşıdı.

Yerel seçim yaklaştıkça partilerin büyükşehir adaylıkları için kulisler de hızlanıyor. En çok konuşulan kentlerden biri de İstanbul….

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yerel seçimler hakkında yazdığı yazıda AK Parti’nin İstanbul araştırmasını kaleme aldı.

“AK Parti’de son haftalarda kapalı kapılar ardında ‘güçlü ve etkin aday’ bulma çalışmaları hız kazandı” diyen Nuray Babacan, “İstanbul’da konuşulan iki isimden [Murat] Kurum’un ön plana çıktığı, seçmene sorulan isimlerden Tevfik Göksu ve Adil Karaismailoğlu’nun geride kaldığı belirtiliyor. Ancak Göksu’nun kulis faaliyetlerini sürdürdüğü kulağımıza gelen bilgiler arasında” detaylarını paylaştı.

Nurat Babacan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İktidar Partisi’nde yerel seçimler dendiğinde laf İstanbul’dan açılıyor. Tüm analizlerde önce İstanbul var. Son hazırlanan raporlar kendileri açısından pek iç açıcı değil. Ekrem İmamoğlu, AKP’nin potansiyel aday adaylarıyla kıyaslandığında önde görünüyor. AKP tabanı, Fahrettin Koca’yı daha tanınır bulmasına karşın, eski Çevre Bakanı Murat Kurum’u aday olarak görmek istiyor. AKP yönetimi, neredeyse umudunu Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongreyi kazanmasına bağlamış gibi.

ADAY ADAYLARI SORULDU

AK Parti’de son haftalarda kapalı kapılar ardında ‘güçlü ve etkin aday’ bulma çalışmaları hız kazandı. İstanbul’da konuşulan iki isimden Kurum’un ön plana çıktığı, seçmene sorulan isimlerden Tevfik Göksu ve Adil Karaismailoğlu’nun geride kaldığı belirtiliyor. Ancak Göksu’nun kulis faaliyetlerini sürdürdüğü kulağımıza gelen bilgiler arasında.

EKREM İMAMOĞLU ÖNDE

AKP’lileri şaşırtan esas sonuç İmamoğlu ile ilgili olan. İstanbulluların henüz İmamoğlu’ndan vazgeçmediği görülüyor. Şu anda İmamoğlu’nu tercih edenlerin oranı yüzde 41 çıkıyor. İddiaya göre, AKP’den 4 puan önde. İşin ilginci, İYİ Parti ve HEDEP’liler de İmamoğlu’ndan henüz kopuş yok. Geçen seçimde İmamoğlu’na oy veren bu partilerin seçmeninin büyük bölümü arkasında duruyor. Kopmanın yüzde 2-3 civarında görüldüğü öne sürülüyor."