Politika
24 Oca 2023 07:39 Son Güncelleme: 24 Oca 2023 07:42

AK Parti’de Erdoğan’ın A takımına tüzük engeli! 56 milletvekili 3 dönem kuralına takılıyor…

AKP’de üç dönem üst üste milletvekili olan yeniden aday olamaz koşuluna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “A takımı”ndan Binali Yıldırım ve Hamza Dağ da takıldı. Seçime “güçlü kadro” ile girmek isteyen Erdoğan’ın bazı isimlere istisna uygulatabileceği belirtildi.

AK Parti’de “üç dönem üst üste milletvekili olan yeniden aday olamaz” koşuluna Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “A takımı”ndan Binali Yıldırım ve Hamza Dağ da dahil olmak üzere 56 milletvekili takıldı. Seçime “güçlü kadro” ile girmek isteyen Erdoğan’ın bazı isimlere istisna uygulatabileceği belirtildi.

Cumhuriyet’te yer alan kulis haberine göre, AK Parti’de yapılan çalışmalar sonrasında üç dönem kuralına 56 milletvekilinin takıldığı öğrenildi. Bu 56 milletvekili arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinde yer alan Binali Yıldırım, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Binali Yıldırım, Hamza Dağ, Ali İhsan Yavuz, Yılmaz Tunç, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz, Öznur Çalık gibi isimler de yer alıyor.

Erdoğan’ın bu isimlerden bazıları için “istisna uygulayabileceği”, bazı milletvekilleri için “üç dönem kuralının uygulanabileceği” ifade ediliyor. 2023 seçimlerine “güçlü bir kadro ile girmek isteyen” Erdoğan’ın, bölgelerde yapılan çalışmaları mercek altına alacağı, bu çalışmalar sonrasında üç dönem kuralının uygulanmasını isteyeceği de belirtiliyor.