Ekonomi
19 Haz 2023 18:09 Son Güncelleme: 19 Haz 2023 18:49

AK Parti'de enflasyon, hayat pahalılığı ve fahiş kira maddeleri öne çıktı, açıklama geldi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonomik reform maddelerinin öne çıktığı toplantı sonrası konuşan Çelik, "Enflasyonun tek haneye inmesi için politikaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Seçimden önce söylediğimiz gibi, şimdiye kadar yaptığımız gibi 'bu sorunları biz çözeriz dedik', biz çözeceğiz. Hayat pahalılığı kısa süre sonra gündemden çıkacak." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin konuştu. Terör örgütleriyle mücadele, deprem bölgesindeki çalışmalar, enflasyon ve hayat pahalılığına yönelik hamleler ve dış politikaya ilişkin önemli mesajlar veren Çelik, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Siyaset kesintisiz yapılan bir iştir. Hizmet süreci hiçbir şekilde tatile sokulamaz.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLIK MESAJI

Terörle mücadele çok güçlü biçimde sürecek. DEAŞ ile, PKK ile ve FETÖ ile ciddi şekilde mücadele ediyoruz. Sınır ötesi operasyonlarda her zaman hassasiyetimizi koruyoruz.

FETÖ ile ilgili yeni bilgilere erişilebilecek bir aşama katedildi.

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

Her toplantımızın en önemli ve ilk maddesi deprem bölgesi, konutların tamamlanması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

Eylül - Ekim ayları arasında 60-70 bin konutun depremzede vatandaşlarımıza teslim edilmesi planlanmaktadır.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Enflasyonun tek haneye inmesi için politikaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Üretim odaklı devam edeceğiz. Seçimden önce söylediğimiz gibi şimdiye kadar yaptığımız gibi bu sorunları biz çözeriz dedik, biz çözeceğiz. Hayat pahalılığı kısa süre sonra gündemden çıkacak.

Kiralarla ilgili bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz.

İSVEÇ'İN NATO'YA ÜYELİK SÜRECİ

NATO terörle mücadeleyi önemsemelidir. Terörle mücadelede hiç kimse çifte standart üretmeye kalkmamalıdır. NATO ülkeleri içerisinde birilerinin tutup da bir başka NATO ülkesine saldıran terör örgütlerine destek vermesi gibi birtakım uygulamalar son bulmalıdır.

En son Çağatay Bey'in ev sahipliğinde İsveç, NATO tarafıyla toplantı gerçekleştirildi. İsveç'in attığı adımlar var. 'İki PKK'lıyı iade ettik' diyorlar. Bunun güçlü bir şekilde uygulanması gerekiyor. Yasaları ya yargı ifade hürriyeti adı altında yeterli bir uygulama alanına sokmuyor ya da güvenlik güçleri bunu yerine getirmiyor. Kaldı ki, bize iade ettikleri kişiler terörle değil uyuşturucu ile bağlantılı kişiler.

Buna ilkesel standart getirmemiz gerekiyor. NATO üyesi ABD'nin PYD'ye desteği, ortak güvenliğe zarar veren tablo ortaya çıkarmaktadır. Birileri Türkiye'nin savunma ihtiyaçları için gerekli gördüğü savunma araçlarını vermekten imtina ediyorsa, örtülü ya da açık ambargo uygulamaya kalkıyorsa, Türkiye'nin alternatif arayışına girmesini de herhangi bir şekilde eleştirmemelidir.

ERMENİSTAN İLE İLİŞKİLER

En son Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın, Cumhurbaşkanımızın göreve başlama törenine gelmesi, davet edilmesi buradaki iyi niyeti göstermektedir. Kafkasya'da diyaloğun güçlenmesi yeni istikrar zemininin oluşması bakımından son derece kıymetli olacaktır.

Haziranda Astana'da bir toplantı yapılacak. Türkiye, Rusya, İran, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları katılacak. Biz siyasi süreci desteklemeye devam ediyoruz. 10 Mayıs'ta bir yol haritası hazırlanmıştı. Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme güçlü bir şekilde desteklenmektedir.

ETİKETLER
#ak parti #gündem #nato