Gündem
12 Şub 2024 09:28 Son Güncelleme: 13 Şub 2024 08:53

AK Parti’de Elbistan ve Sındırgı krizi! ‘Bank Asya'ya bile borçlu…

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı aday yapmasının ardından patlak veren krizin bir benzeri de AK Parti’de yaşanıyor. AK Parti’nin Elbistan ve Sındırgı’da gösterdiği adayların mahkeme dosyaları ‘Bu kadarına pes’ dedirtti. Hakkında 92 icra dosyası bulunan Abdullah Yener'e Bank Asya bile icra göndermiş.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın memleketinde protesto edilmesiyle ilgili görüntüleri izliyordum. CHP’nin Savaş’ı yeniden aday yapmasının savunur bir tarafı yoktu. Tam da bu sırada Elbistan’da yaşayan bir arkadaşım ‘Elbistan’ı neden kimse tartışmıyor?’ diye mesaj attı.  Mevcut adayın gösterilmediğini söyleyince de bana ‘Elbistan Belediye başkan adayı olarak gönderilen kişinin çok büyük sorunları, sıkıntıları var. 93 icra dosyası var. 48. Sıradaki alacaklı Bank Asya, hakkında tutuklama kararı kesinleşmiş,  ayrıca esnafın yarısı adamdan alacaklı, icraya vermeyen çok sayıda esnaf var. Antidepresan kullanan birisi dolayısıyla şehir şu anda ayakta bu konuyla ilgili ne yapabilirsin?’ şeklinde mesaj attı.

O LİSTEYE MEDYARADAR ULAŞTI!

Atılan mesajdaki iddialara ne yalan söyleyeyim başta inanmadım. Ancak kaynağım bugüne kadar beni yanıltmamıştı. AK Parti içerisinde saklı kalması için mücadele edilen konuları hep kamuoyunun duyması için  mücadele eden birisiydi. Kendisi aynı zamanda Elbistanlıydı. Bu listenin elinde olup olmadığını sordum. 10 dakika sonra AK Parti'nin Elbistan’da aday gösterdiği Abdullah Yener'in icra dosyalarının listesi elimdeydi. Önceki gün ‘o liste yalan. Bir tane alacaklım yok’ diye açıklamalar yapan Yener'i MedyaRadar’ın ele geçirdiği o dosya yalanlıyor.

 

BANK ASYA BİLE ALACAKLI!

Ak Parti'nin Elbistan adayı Abdullah Yener'in bir televizyon kanalı bulunsa da asıl mesleği inşaatçılık. İcra dosyalarının büyük çoğunluğu inşaat firmalarının alacaklarından oluşuyor. AK Parti, Yener'i aday yapmadan önce partisi tarafından yönetilen Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne sorsaydı gerçeği çok çabuk öğrenebilirdi.  SASKİ (Samsun Su Kanalizasyon İdaresi), Abdullah Yener’den alacaklarını tahsil etmek için, 3, 5, 7, 9’ncu İcra Dairesinden gönderilen tam 13 dosya bulunuyor. SASKİ’nin alacak davaları genelde 2014, 2015 yıllarına ait. Samsun’da sadece SASKİ alacaklı değil. Çağla Yapı Malzemeleri isimli firmanın da Yener'den alacaklarını tahsil edemediği için icra takibi başlatmış. Çağla Yapı’nın da beş dosyası bulunuyor. Ankara, İstanbul, Gaziantep gibi illerde de çok sayıda alacaklının icra takibi başlattığı görülüyor.  Üç sayfalık alacaklı listesi içerisinde en ilginç olanı ise Bank Asya’nın 2017 yılında alacağı olan 280 bin 532 lirayı tahsil edebilmek için Yener'e icra göndermiş. Bank Asya'da hesabı olduğu için işinden atılan, cezaevine giren onca insan varken Ak Parti Bank Asya’nın alacağı için icra gönderdiği kişiyi aday göstermesi nedense kimseyi şaşırtmadı...

ESKİ VEKİL İSYAN ETTİ!

Abdullah Yener’in adaylığına en büyük tepki ise eski milletvekillerinden Ak Partili Avni Doğan’dan geldi. Doğan yaptığı paylaşımda; “Hakkında 92 icra dosyası olan, tehdit davası olan birini depremin yıktığı Elbistan’a aday olarak dayatmak aymazlıktır. 10 yılda Göksun yolunu bitirmeyen esersiz, bacı kardeş siyaseti yapan zatın bu son darbesini Elbistan savuşturmalıdır. Bu adam memleketten neyin intikamını alıyor. Bir parti böyle bir ahlaki çöküntüye sürüklenemez. Halkımız Elbistan’a sahip çıkacaktır. Deprem yardımlarına göz diken bu iki tufeyliye karşı mücadeleyi bırakmayacağım. Böyle biline” ifadelerini kullandı. Doğan’ın paylaşımından sonra vatandaşlar da eylem yaparak Yener'in adaylığına tepki gösterdiler.

 

“BENİ ÇEKEMİYORLAR”

Abdullah Yener’e iddiaları sormak için telefon açtım. Önce eski Milletvekili Avni Doğan’a yanıt verdi. Yener, “Karşısına akrabamı aday çıkarttık. Benimle husumeti oradan geliyor” dedi. Ardından icra dosyalarıyla ilgili olarak da, “ Benim kimseye borcum yok. Borcum olanlar adresimi biliyor. Televizyon kanalım var. Elinde evrakla gider alırlar. Öyle bir alacaklı yok. Borcum yok. Bu tamamen uydurma” diye konuştu. AK Parti’nin  önceki gün artan protesto gösterilerinden sonra nasıl bir tutum göstereceği merak ediliyor.

SINDIRGI’DA DA BENZER DURUM VAR!

AK Parti’nin sicili temiz olmayan adaylarından biri de Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş oldu. Sındırgı Cüneyt Mahallesi kırsalında belediyede görevli B.Ç ve M.Ö’nün belediyeye ait traktör ve kepçeyle sit alanında gece vakti kaçak kazı yapması üzerine soruşturma başlatıldı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, diğer 2 sanık B.C ve M.Ö 4 yıl hapis ve 8 bin lira adli para cezası aldı. Mahkeme tutanaklarında kazıların Ekrem Yavaş’ın talimatı ile gerçekleştirildiği, kazı sonrasında açılan çukurun toprakla örtüldüğü, toprak altından bir lahit çıktığı ve kırıldığı belirlenen lahit kapağının yerinde olmadığı yer aldı. Sanıklar üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmezken, Mahkeme suçu kasten işledikleri kanaatine vardı. 2023 tarihinde kesinleşen mahkeme kararından sonra Yavaş’ın başkanlığının düşürüleceği konuşulsa da bu gerçekleşmedi. AK Parti Sındırgı’da tartışmalara rağmen Yavaş’ı aday gösterdi.