Medya
13 Tem 2015 11:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

AK Parti'de 7 Haziran'daki oy kaybının nedeni bulundu: Ray-Ban

7 Haziran seçimlerinde 9 puan kaybeden AKP, oy kaybının sebeplerini 'araştırmaya' devam ediyor.

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, AKP'nin yenilgi sebeplerinden biri olarak "Ray-Ban" marka güneş gözlüklerini gördüğünü belirterek gençlik kollarına bir yazı gönderildiğini ve“Çok havalı oluyor ve tepki çekiyor” gerekçesiyle bundan böyle gençlik kolları mensuplarının güneş gözlükleri, yaka mendilleri, ve rugan ayakkabıdan uzak durmalarının istendiğini yazdı.

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz'un yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Önceki üç genel seçimde oylarını sürekli artıran Ak Parti, bu seçimde 9 puan birden kaybetti. Birinci parti olarak çıksa da herkes, bu yenilginin faturasını kesecek nedenler aradı. Kimisi “kibir” dedi, kimisi “yolsuzluk” kimisi dejenerasyon, kimisi “saray.”

7 haziran seçimlerinden bu yana yenilgiyi fatura edecek adres arayan Ak Parti’de nihayet suçlu bulundu; Ray Ban!

Şaka değil gerçekten böyle.

Hatta sağlam bir kaynaktan öğrendiğimize göre partinin illerdeki bütün gençlik kolları başkanlıklarına “ivedi” bir yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, “Çok havalı oluyor ve tepki çekiyor” gerekçesiyle bundan böyle gençlik kolları mensuplarının güneş gözlükleri, yaka mendilleri, ve rugan ayakkabıdan uzak durmaları istendi. Hatta yerli yersiz kravat kullanmak dahil.

Vaktiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, partisinin marjinal kalmasını, yükselişe geçemeyip Meclis’e girememesini ülküdaşlarının kullandıkları üç nesnede bulmuştu: Beyaz çorap, yumurta topuk ve elde tespih! Bahçeli, tabanını büyük oranda dönüştürmeyi başarıp Milliyetçi Hareketi Meclis’e sokmayı başardı. Bakalım Ak Parti de, Rayban, mendil ve rugan ayakkabı önlemiyle yeniden başarıyı yakalayabilecek mi?"